Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriba aquest diumenge el I Open Femení d'Escacs 'Ciutat de Vila-seca'

L'objectiu d'aquest primer torneig, amb participació exclusivament femenina, és la promoció d'aquest esport ciència entre nenens i dones

Aquest diumenge tindrà lloc a Vila-seca l''Open femení d´escacs ciutat de Vila-seca', organitzat pel Club d´Escacs de Vila-seca Aquest diumenge tindrà lloc a Vila-seca l''Open femení d´escacs ciutat de Vila-seca', organitzat pel Club d´Escacs de Vila-seca CLUB D'ESCACS DE VILA-SECA
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 01 Juny 2019 21:03

Aquest diumenge 2 de juny, tindrà lloc a Vila-seca l''Open femení d´escacs ciutat de Vila-seca', organitzat pel Club d´Escacs de Vila-seca i amb el suport d´empreses del municipi. Es tracta de la primera vegada que s'organitza a Vila-seca un torneig d´aquestes característiques, amb participació exclusivament femenina. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és la promoció d´aquest esport ciència entre nenes i dones.

El torneig es celebrarà a l´Oficina (Societat Las Vegas), a la plaça de l´església de Vila-seca, i estarà dotat amb importants premis en metàl·lic de 200 €, 100 € i 50 € per les tres primeres classificades respectivament. Es tracta d´un torneig especial perquè surt de la iniciativa de les pròpies jugadores del club i de la col·laboració i generositat d'algunes empreses del municipi. A més, és un torneig obert a tota mena de jugadores: federades, no federades i per suposat a aficionades, nenes i dones a qui els hi agradi jugar a escacs i tinguin interès en conèixer més d’a prop aquest esport.

Es preveu una excel·lent participació de dones i nenes de totes les edats. Està prevista la participació de més de 30 jugadores procedents d'arreu del territori: Barcelona, Tarragona, Bonavista, Cambrils, Salou, Reus, Miami Platja, Roquetes, Mollet, Llinars del Vallès i Amposta, gràcies a la difusió que estan fent els diferents clubs que s´han sumat amb molta il·lusió a la iniciativa. També està prevista la participació de l'actual campiona de Catalunya, Laura Martin, així com d´algunes mestres Internacionals.

L’entrega de premis es farà per part de representants de l'Ajuntament

En paraules de l´actual president del Club d´escacs Vila-seca Ivan Herreros “qualsevol iniciativa que promogui la pràctica dels escacs entre les dones ens fa més grans com a club i com a ens que cohesiona la nostra societat. Promovem la cultura per la igualtat real entre dones i homes. Treballem per un futur equitatiu i compromès amb una societat més justa. Som una eina transversal que uneix a grans i petits, i a tots els estaments socials. Tothom pot gaudir dels escacs”.

Història del Club d'Escacs Vila-seca

Els orígens del Club d´escacs Vila-seca es remunten a l´any 1972 en el si de l´agrupació cultural de Vila-seca, i gràcies a l´impuls de Miquel Borrell i Comas, jugador fins a les hores del Club d´escacs Tarragona i resident a Vila-seva.

L´any 1973 el Club es va inscriure com a tal a la federació catalana i s´inicià la participació als campionats provincials en les modalitats d´equips i individual, havent-se proclamat vàries vegades campió provincial en les diferents categories i concretament en la categoria per equips es va aconseguir en tres ocasions ascendir a la segona categoria nacional, fet que va comportar el reconeixement de l´equip a nivell estatal i haver estat convidat a participar a diversos concursos a Saragossa, al Torneig de Miranda de Ebro i al de Ciutat de Vergara a San Sebastián.

L´any 1974 s´inicià a Vila-seca el primer “Torneig Llampec per equips” amb la presència de sis equips, torneig que es ve celebrant des de les hores cada any durant la festa major del municipi a les portes del local que havia estat la primera seu del Club, al passeig de l´ Església, i que anys abans havia estat la peixateria del poble. D´aquest Torneig Llampec, aquest any 2019 es celebrarà el 46è aniversari en modalitat sènior i el 21è en la modalitat Junior. Actualment la seu del club es troba a la Casa de cultura Claudia Pedró.

Pepita Ferrer, campiona d'Espanya, i d'altres

També el mateix any 1974 el Club d´escacs inicià els cursets d´escacs a les escoles impartits per Pepita Ferré, vuit vegades campiona d´Espanya, mestre d´escola i jugadora del club. Aquesta magnífica iniciativa va servir per formar una bona pedrera de jugadors que més tard proporcionaria al club uns excel·lents resultats, constatats als diversos campionats d´Espanya i provincials i gairebé a totes les categories, que al llarg dels anys de la vida del club s´han anat aconseguint.

Figuren com a jugadors destacats de la història del Club, a més de la Pepita Ferré, el primer taulell i campió provincial Xavier Segovia Solé, el Gran mestre Stephan Djuric o en Joan Adserias, mestre català.

Actualment al club hi juguen 28 jugadors de totes les edats i es manté un equip de 10 jugadors a la categoria Preferent de la Lliga catalana.

Recentment s´han incorporat al club dues dones, Isabel de 44 anys i Anaís de 10, que juntament amb el professor i president del Club Escacs Reus, Rubén Gavilán, i el professor, Óscar Ferrer, del Club d’escacs Riudoms i amb el suport del club, han tingut la iniciativa d`organitzar aquest primer Open femení d´escacs amb l´objectiu de promocionar aquest esport entre nenes i dones i augmentar el nombre de jugadores del club que, com a la majoria de clubs del territori fan una aposta decidida per incrementar la presencia femenina a les seves files.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: