Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Plataforma per un Camp de Rugbi a Reus exigeix de nou el seu camp

El col·lectiu denuncia que tot i que es va aprovar una moció per demanar la construcció d'un camp de rugbi nou, no s’està duent a terme cap acció

Imatge d'un acte de la Plataforma per un camp de rugbi a Reus Imatge d'un acte de la Plataforma per un camp de rugbi a Reus CEDIDA
Esports Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Mai 2019 13:39

La Plataforma per un Camp de Rugbi torna a exigir la construcció d’un nou camp de rugbi municipal a la ciutat. Igualment, el col·lectiu també reclama la cessió gratuïta de les instal·lacions de l’Estadi Municipal al rugbi base, femení i amateur. Tot i això, i mentre el nou camp no es faci realitat, també exigeixen l’aplicació de les millores necessàries a les instal·lacions de la Pastoreta, on entrenen actualment.

Després que el novembre de 2016 l’Ajuntament de Reus va “desmantellar” el camp de rugbi de la ciutat “per fer un pàrquing i dos camps d'entrenament de futbol”, com expressen des de la Plataforma, els jugadors i jugadores dels quatre equips (sènior masculí, sènior femení, sub16 i escola) que competien i entrenaven compartint les instal·lacions municipals de l'estadi van ser encabits en les del Camp de Futbol de la Pastoreta. En aquest sentit, l’entitat exposa les dificultats d’entrenar en aquest espai que no està adaptat a les necessitats del rugbi, que “té unes característiques de joc diferents de les del futbol”. Tot i que des del col·lectiu reconeixen haver aconseguit millores, i que el juny del 2017 s’aprovés una moció per a la construcció d’un nou camp de rugbi municipal, la Plataforma assegura que “no tenim cap notícia que s'estigui duent a terme cap acció”.
 
Així mateix, el col·lectiu explica que, encara que “s’han instal·lat algunes de les proteccions per millorar la pràctica d'aquest esport” a les instal·lacions de la Pastoreta i s’han facilitat unes porteries mòbils, continuen esperant els protectors de les porteries laterals que van demanar fa dos anys.
 
Amb tot això, la Plataforma exigeix “la construcció d’un nou camp de rugbi municipal o retornar al camp original amb les adaptacions corresponents” i considera “inexcusable donar resposta a les demandes del rugbi”, El col·lectiu també reclama que “l’Ajuntament ampliï al rugbi base, femení i amateur, la cessió de forma gratuïta de les instal·lacions de l’Estadi Municipal, com ja ha fet en el cas del futbol base, femení i amateur de la ciutat” i que “mentre l’habilitació d’aquest nou espai no sigui una realitat, és imperatiu aplicar les millores a les instal·lacions de la Pastoreta”, tals com proteccions, millora de la gespa, vestidor per dutxar-se les nenes i noies. En aquest sentit, asseguren que el rugbi femení “és un fenomen a l’alça” i treballen per “poder tenir un sènior femení en competició”. “La ciutat es mereix tenir un camp destinat a la pràctica d’aquest esport en condicions i que sigui apte per acollir esdeveniments i competicions de rugbi d’alt nivell, com havia passat històricament”, conclouen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: