Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sergi Parés i Xavi Bartolo lideraran el nou projecte esportiu del Nàstic

El president, Josep Maria Andreu, ha anunciat les línies principals del nou projecte esportiu / Ha fet un balanç negatiu del desenllaç final de la temporada i positiu de la situació econòmica del club

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, acompanyat pel Consell d’Administració de la SAE El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, acompanyat pel Consell d’Administració de la SAE CLUB GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
Esports Redacció Infocamp
Dijous, 16 Mai 2019 21:06

El president del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, acompanyat pel Consell d’Administració de la SAE, ha fet balanç de la temporada que està a punt de finalitzar i ha començat a traçar les línies mestres del nou projecte esportiu amb Sergi Parés i Xavi Bartolo com a nou director esportiu i entrenador, respectivament.

Josep Maria Andreu ha iniciat la roda de premsa demanant disculpes a tots els accionistes, socis i aficionats pel desenllaç final de la temporada, afirmant que “som els primers dolguts per aquesta situació, hem comès errors, però també cal dir que hem dedicat 1,5 milions d’euros més al pressupost esportiu que les últimes tres temporades on sí vam aconseguir l’objectiu.”

El president grana ha repassat la història recent indicant que durant en els últims 18 anys l’equip ha estat una temporada a Primera Divisió, 12 a Segona Divisió A i 5 a la Segona Divisió B, quan ens els 50 anys anteriors va estar 42 temporades entre Segona Divisió B i Tercera Divisió i només 8 a la categoria de plata.

Sobre el projecte de futur, Andreu ha anunciat que Sergi Parés serà el nou director esportiu. El vallenc torna al Nàstic on ja hi ha estat 7 temporades com a jugador. Va arribar la 1986-1987 per jugar en una primera etapa quatre temporades i posteriorment, la 1996-1997, on va estar tres temporades més. En total, ha jugat 259 partits amb la samarreta del Nàstic situant-se entre els 15 primers jugadors que més vegades han vestit el color grana.

Amb l’objectiu de començar un nou projecte amb gent amb ADN nastiquer, el nou entrenador serà Xavi Bartolo, que també ha estat vuit temporades al Nàstic, sumant una com a jugador i 7 més com a membre del cos tècnic.

Bona salut econòmica del club

El màxim dirigent grana també ha fet un repàs a la bona situació econòmica que servirà per fer un pressupost competitiu, gràcies al deute 0, i tornar el més aviat possible al futbol professional. Andreu ha recordat que entre juliol de 2007 i juny de 2012 les pèrdues acumulades van ser de 10.500.000 € i un capital social de 3.500.000 €. El juliol de 2012, quan el Consell d'Administració va assumir la responsabilitat de tornar al Nàstic, la situació era de fallida econòmica amb un deute de 7.000.000 €, una xifra que recomanava la liquidació de l’entitat per part d’especialistes de primer nivell en assessoria fiscal, dret concursal i hisenda, per tant, la desaparició del Gimnàstic de Tarragona.

Gràcies a la injecció de 3.500.000 € en ampliacions de capital i 3.500.000 € en beneficis d'explotació, suportant un cost de despeses financeres d'uns 2.000.000 €, l’entitat grana és viable i té l’economia sanejada per encarar nous i ambiciosos reptes esportius. Per aquesta propera temporada, "intentarem fer el millor pressupost possible amb els ingressos ordinaris que tinguem i amb l'ajuda extraordinària de LaLiga per descens categoria d' 1.300.000 €", ha sentenciat el president del Consell d'Administració.

Per tancar la compareixença, Josep Maria Andreu ha volgut agrair totes les mostres de suport rebudes durant les últimes setmanes que “s’agraeixen molt més quan les coses no surten bé”. El president del Nàstic ha demanat el màxim suport a tots els nastiquers que estimen el club i espera que mostrin el sentiment i orgull de pertinença amb la nova cultura de club que s’implanta amb l’arribada de Parés i Bartolo, que ha de servir per assolir els nous reptes de futur que es plantegen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: