Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca la sisena Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada

Prop de 2000 cicloturistes participen a un cap de setmana sobre rodes

Prop de 2000 cicloturistes participen aquest cap de setmana en la sisena Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada Prop de 2000 cicloturistes participen aquest cap de setmana en la sisena Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada CEDIDA
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 06 abril 2019 10:09

El temporal de pluja que va estar present durant el divendres ha donat treva aquest dissabte i ha permès que arrenqui la sisena edició de la Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada amb prop de 2000 cicloturistes sense cap incidència. Aquesta és una marxa cicloturista no competitiva, que té sortida i arribada a Cambrils Park Sport Village, i recorre el territori del litoral i de l’interior de la Costa Daurada. Està organitzada per l’empresa Cycling Costa Daurada i Cambrils Park Sport Village, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme de Cambrils.

Es tracta d’un esdeveniment esportiu que s’estén durant tot el cap de setmana. Aquest dissabte se celebra la marxa cicloturista no competitiva i una prova infantil al Resort, i diumenge una cursa cronoescalada al Castell d’Escornalbou. Com a curiositat, enguany la Gran Fondo compta amb la participació de Melcior Mauri, qui va ser guanyador de la Vuelta Ciclista d’Espanya.

Al voltant de les 06h es posava en funcionament tot l’operatiu de la marxa amb uns 150 voluntaris de Cycling Costa Daurada. Els 2.000 ciclistes participants, molts dels quals es troben allotjats a les instal·lacions de l’Sport Village, han anat arribant progressivament per preparar-se a la línia de sortida.

Gran Fondo Cambrils Park ciclistes

Està previst que, al voltant de les 12h, comencin a arribar els participants que realitzen el recorregut curt d’Escaladei de 123km, 2000 m de desnivell i que comprèn 20 poblacions. Cap a les 13:30h ho faran els participants que realitzen el recorregut llarg pel Montsant, de 183 km, 3100 m de desnivell i que comprèn 21 poblacions. Tots dos recorreguts transcorren per les carreteres de la Costa Daurada, el Priorat i Montsant, superen els 6 ports de muntanya en el seu recorregut més llarg i compten amb la sortida i la meta a Cambrils Park Sport Village.

Edició 2019

El diumenge se celebrarà el que és la principal novetat de l’edició d’enguany: la cronoescalada al Castell d’Escornalbou. En aquesta edició manté l’esperit competitiu però canvia el format. Fins ara, era una competició individual, és a dir, els participants podien iniciar la prova en arribar a la sortida i durant unes hores concretes, i els premis s’entregaven a qui hagués realitzat el millor temps. Ara passarà a ser una cursa grupal, els participants estaran separats per categoria i faran la sortida a la vegada, fomentant així l’esperit competitiu. Aquesta prova es realitza en un tram de 3,4 km i un 8% de desnivell mitjà, arribant a un tram de més del 20%.

Sempre tenint en compte els comentaris i suggeriments dels seus usuaris, enguany els participants han pogut escollir, a través d’un sorteig a xarxes socials, el model del Maillot per al cap de setmana. També es manté el canvi d’ubicació de la sortida i d’arribada al Vial de Cavet, cosa que fa que els participants tinguin més espai i comoditat.

Mantenint l’esperit familiar que caracteritza el turisme de la zona, aquesta prova esportiva també es family friendly. Per aquest motiu, també hi ha activitats per als més petits. Dissabte durant el matí se celebra la GF Cambrils Park Kids, una prova oberta a tots els infants presents el dia de l’esdeveniment. Consisteix en una sèrie de circuits tancats dins de les instal·lacions de Cambrils Park Sport Village. Estarà controlada per monitors i personal especialitzat. A més a més, es duran a terme activitats programades com gimcanes i jocs sobre la bicicleta per fer més dinàmica l’espera als més petits.

Entre tots els participants torna a destacar el gran nombre de ciclistes nacionals, tant de Catalunya com de la resta d’Espanya; però cada vegada més es va popularitzant la Gran Fondo Cambrils Park arreu d’Europa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: