Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El futur dels nord-americans al capdavant del CF Reus, supeditat a la reducció de la sanció

Els nous propietaris contemplarien continuar si es rebaixa o elimina el càstig

El nou president del CF Reus, Clifton Onolfo i la seva intèrpret Isabela El nou president del CF Reus, Clifton Onolfo i la seva intèrpret Isabela JOAN GOMIS
Esports Reus Digital
Dilluns, 11 Febrer 2019 21:17

Els nous propietaris del CF Reus Deportiu, Russel Platt i Clifton Onolfo, són a l'espera de la decisió final del Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) per començar a posar fil a l'agulla al seu projecte esportiu. El TAD decidirà aviat si l'equip roig-i-negre retornarà a la competició de plata després de la seva expulsió o si acatarà la decisió de La Liga, que es basa en un descens administratiu del Reus i la prohibició a competir al futbol professional els tres pròxims anys.

Els nous mandataris del CF Reus contemplen, però, un altre escenari: Que la sanció sigui rebaixada dels tres anys de prohibició de jugar a l'elit del futbol a una sola temporada. Aquesta via garantiria la continuïtat dels nord-americans al capdavant del projecte econòmic. En cas contrari, no hi ha res assegurat. Reusdigital.cat té constància que hi ha diversos organismes que estan fent gestions perquè el TAD agilitzi la sentència definitiva. La decisió desencallaria molts fronts oberts, molts interrogants que hi ha sobre la taula.

El passat divendres es va conformar el nou Consell d'Adminitració liderat per Onolfo, la seva dona i la intèrpret que acompanya al nord-americà. Onolfo va admetre que invertiria un milió d'euros si la sanció es redueix en una temporada. Si el Reus acaba descendint de la categoria, caldrà veure si La Liga el compensa econòmicament tal com realitza amb qualsevol equip quan baixa de categoria.

El futur dels treballadors

Un dels altres aspectes que han de fer front els nous propietaris és abonar les nòmines als treballadors, que encadenen cinc mesos sense cobrar. Des de la seva arribada en tenen una de pendent. La setmana passada, la cinquantena de treballadors va presentar una demanda al jutjat social de Reus a causa dels impagaments.

Aquest dilluns s'esperava que es fessin efectius els pagaments, però els treballadors del club han confirmat que encara no han rebut res. A més, divendres passat el club va confirmar que La Liga els ha multat amb 200.000 euros per haver aportat a l'ens futbolístic una quantitat menor als 2 milions d'euros, via préstec, que és l'acordada amb l'anterior màxim accionista, Joan Oliver.

Projecte esportiu

En la reunió entre els petits accionistes i els nous propietaris, a banda, es va abordar la continuïtat del tècnic, Xavi Bartolo, i la del director esportiu, Sergi Parés, per liderar el nou projecte.

Cap dels dos encara no ha rebut cap nòmina. De fet Bartolo, havia escoltat diverses ofertes per canviar d'aires davant la situació, però la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no li permet entrenar dos equips la mateixa temporada. El de Bellvís acaba contracte al juny i podria fer les maletes si no hi ha un gir de 180 graus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: