Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona tanca uns Jocs amb un estadi més ple que en la inauguració i l’agraïment a atletes i voluntaris

S'ha passat el relleu a la ciutat algeriana d’Orà en una cerimònia farcida d’actuacions musicals animades

Moment del relleu de la seu amb l'entrega de la bandera dels Jocs Mediterranis per part de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros al president del comitè internacional i al batlle d’Orà, Noureddine Boukhatem Moment del relleu de la seu amb l'entrega de la bandera dels Jocs Mediterranis per part de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros al president del comitè internacional i al batlle d’Orà, Noureddine Boukhatem MAR ROVIRA / ACN
Esports ACN
Diumenge, 01 Juliol 2018 23:08

Tarragona ha tancat aquest diumenge els XVIII Jocs Mediterranis amb una cloenda al Nou Estadi que ha posat punt final a deu dies de competicions. En l’acte final de l’esdeveniment, les graderies han quedat més plenes que en la inauguració. Amb tot, tampoc s’ha pogut veure la imatge de tots els seients ocupats, malgrat les invitacions que l’organització havia repartit a entitats i d’altres convidats. La cerimònia, amb la música de dos DJs a peu de gespa que ha donat l’entrada a actuacions musicals, com la del cantant Álvaro Soler, ha estat més animada que l’acte que va donar el tret de sortida als Jocs. La cultura catalana ha tingut el seu espai a la cloenda amb el grup de grallers ‘So Nat’, de Tarragona, i una coreografia contemporània inspirada en una sardana versionada. La festa ha servit per agrair la participació dels atletes i també dels 2.800 voluntaris, a qui l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha descrit com a “herois”. La inauguració també ha servit per fer el relleu de Tarragona a la ciutat algeriana d’Orà, que serà la pròxima seu dels Jocs Mediterranis, el 2021.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat en el seu discurs que els Jocs han estat "un viatge com el d'Ulisses a l'Odissea": "llarg i difícil". Amb tot, ha afirmat que Tarragona ha fet com Ulisses i ha sobreviscut "als naufragis, a l'atac de monstres marins, als cants de sirena i a les envestides de ciclons". "Tarragona ha estat i és la nostra Penèlope, per la qual tots els sacrificis valen la pena", ha afirmat el batlle, en referència a les complicacions de l'esdeveniment, que es va haver d'ajornar un any, i altres petites incidències que s'han registrat durant la competició.

A més dels atletes, a qui s'ha reconegut la seva participació i l'ambició de fer rècords esportius en aquesta competició, s'ha tingut una menció especial per als voluntaris. "Sou la cara de l'èxit i sense el vostre esforç, coratge, empenta, sentiment i dedicació res hauria estat possible", ha afirmat Ballesteros, que ha qualificat els voluntaris d'"autèntics herois i heroïnes".

L'alcalde també ha agraït la feina del comitè internacional, "pel seu guiatge en aquest llarg periple", així com a alcaldes de les seus o als "tarragonins sense excepció que heu treballat en positiu". L'alcalde també ha reivindicat una solució pel drama dels refugiats a la Mediterrània, com ja va fer en l'acte d'inauguració.
D'altra banda, l'alcalde de Tarragona ha defensat que la ciutat ha fet "història un cop més" i ha assegurat que "només d'aquí a un temps" es podrà fer "una valoració desinteressada i situar els Jocs com un gran llegat per a tothom".

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, ha assegurat que els Jocs de Tarragona han estat "un èxit" i que, "per desgràcia, és l'hora d'acomiadar-se". "Els moments que hem passat a Tarragona han estat fabulosos i hem escrit una bella pàgina de la història dels Jocs Mediterranis", ha afirmat. Addadi, com l'alcalde, també ha tingut un agraïment cap als voluntaris, a qui ha descrit com "un tresor", a més de la calidesa amb què s'han vist acollits a Tarragona, on hi ha una "sensibilitat a les causes humanitàries del Mediterrani".

En un moment emotiu, la bandera dels Jocs Mediterranis que onejava des del dia de la inauguració al Nou Estadi s'ha abaixat i, en mans de voluntaris, ha descendit la grada per arribar a mans de membres de la Guàrdia Urbana de Gala de Tarragona, que l'hi han conduit fins a Ballesteros. Al seu torn, ha estat l'encarregat de cedir-la a l'alcalde d'Orà, Noureddine Boukhatem, que ha invitat tothom a viatjar fins allà per presenciar l'esdeveniment.

Les graderies han quedat més plenes a l'estadi que el dia de la inauguració, però no s'han pogut evitar algunes zones buides. Tot i això, han quedat plenes les localitats on es llegeix el nom de 'Gimnàstic', especialment la 'T', que en l'anterior ocasió havia quedat pràcticament deserta. Les banderes espanyoles han tornat a ser protagonistes en algunes zones, mentre que en algun altre punt s'ha penjat banderes per la llibertat dels polítics empresonats. D'altra banda, el gol sud ha quedat pràcticament sense cap espai en roig, ja que els atletes, voluntaris i delegacions, a diferència del que va passar el primer dia, han ocupat els seus espais. Pel que fa a la tribuna, no hi ha hagut presència de cap personalitat política destacada, més enllà d'alcaldes del territori.

La cerimònia ha començat amb un vídeo resum de Tarragona i de les competicions mentre entraven les escultures de 'Tàrracus', que s'han situat al voltant de l'escenari. Més tard, un voluntari ha portat la bandera de Tarragona fins a l'escenari mentre les gralles i el timbal de 'So Nat, grallers de Tarragona' ho acompanyaven amb música. Una altra de les peces que ha volgut aportar una mica de què és la cultura catalana ha estat la coreografia contemporània amb música de Sardanova, de Santi Arisa, amb la part de sardana.

La música dels Djs Albert Neve i Abel Ramos ha donat l'entrada a les delegacions i voluntaris, que han desfilat per l'estadi, i també han introduït les actuacions de BCN Gospel Messengers, que han versionat 'Aquarius' i 'Let the sunshine', de Tribu Urbana, amb danses urbanes, i Brodas Bros, una companyia internacional que ha portat fins al Nou Estadi un fragment del seu show més tecnològic: 'Pèrgola Brodas Ilusión', en què juguen amb uns vestits de leds que canvien de colors durant l'actuació. Finalment, el cantant Álvaro Soler ha fet ballar el públic amb 'Bajo el mismo sol', 'Sofía' i el seu èxit més recent, 'La Cintura'. Un espectacle de focs artificials ha tancat la cloenda.

La cloenda s'ha celebrat en el darrer dia de competicions, en què s'han repartit les darreres medalles en handbol, voleibol i waterpolo. Itàlia ha encapçalat el medaller en tota la competició, amb 156 medalles en total (55 d'or, 55 de plata i 45 de bronze); seguida d'Espanya, amb 122 medalles (38 d'or, 40 de plata i 44 de bronze); i Turquia, amb 95 medalles (31 d'or, 25 de plata i 39 de bronze).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: