Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 703

El suport del PSC i el PP permet tirar endavant el procediment negociat de l'Estadi Municipal de Reus

La CUP manté que la millor possibilitat és la venda de les instal·lacions

Imatge d'arxiu de l'Estadi Municipal de Reus Imatge d'arxiu de l'Estadi Municipal de Reus CEDIDA
Esports
Dimarts, 15 Mai 2018 08:17

El ple de l'Ajuntament de Reus d'aquest dilluns ha aprovat, amb 17 vots a favor i 10 en contra, començar el procediment negociat per licitar el dret d'ús de l'Estadi Municipal. Així mateix, també que s'ha acceptat que el concurs de licitació de les instal·lacions hagi quedat desert. El suport del PSC i del PP ha estat essencial perquè la proposta tirés endavant junt amb els vots de PDeCAT, ERC i Ara Reus.

"El procediment negociat ha de fer més atractiva la recepció de propostes després d'uns resultats inesperats durant la licitació", ha explicat el regidor d'Esports, Jordi Cervera, el qual ha afegit que l'objectiu és "preservar el patrimoni municipal i garantir el projecte de futbol de qualitat a la ciutat". En aquest sentit, el portaveu popular, Sebastià Domènech, tot i votar a favor, s'ha mostrat sorprès per les paraules de Cervera: "Posem el nom de Reus entre les 30 ciutats que tenen equip al futbol professional i em xoca que ara ens digui que el resultat és inesperat". "Si el Reus marxa de la ciutat caldrà donar moltes respostes a la gent".

Per la seva banda, el representant del PSC, Andreu Martín, també ha mostrat el seu suport al procés negociat davant d'una situació "que ha acabat amb un gran bunyol". A més, el portaveu socialista ha manifestat que "volem que l'Estadi continuï sent municipal i ara les circumstàncies ens porten a fer aquest procediment negociat". Martín, però, també ha tingut paraules per al CF Reus i els ha demanat que "han d'entendre que la història és complexa".

Per a Martín, "ara toca veure si podem exhaurir aquest termini de negociació" i espera que "pel bé de la ciutat hi hagi alguna empresa interessada".

Tot i que Ciutadans va votar a favor del concurs de licitació de l'Estadi Municipal, aquest cop ho ha fet de forma negativa. "La millor solució és la venda, ja sigui al Reus o altres opcions que puguin sortir", ha dit el regidor Guillem Figueras. A més, han defensat que la nova llei de contractació del sector públic "no planteja els procediments de negociació a les concessions de domini públic". Tot i això, el secretari del consistori ha manifestat que s'ha tingut en compte l'exposició de la formació taronja i s'ha ofert a "contrastar-ho" i que el procediment negociat "és del tot vàlid".

La CUP també s'ha mostrat contrària a aquest procediment negociat i defensa la venda de l'Estadi Municipal, tal com han fet des d'un principi. A més, el regidor cupaire Oriol Siurana ha demanat "coherència" a Ciutadans després que "fa un mes vostès van donar els vots a l'equip de govern perquè tirés endavant la licitació".

"Aquest camp només serveix per un equip de futbol professional", ha dit Siurana, que defena que "amb els diners de la venda podríem fer els pavellons municipals que facin falta i no pas amb el superàvit". El regidor de la CUP s'ha preguntat que passarà "si marxa el CF Reus", perquè "ningú pot jugar jugar en aquell estadi perquè les despeses són inassumibles". "No podem regalar estadis municipals", ha reblat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: