Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada

El recorregut de la prova reina s’ha ampliat en la setena edició de la cursa, que es disputarà aquest dissabte

Imatge d'arxiu de l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada Imatge d'arxiu de l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada JORDI SANTACANA
Esports Redacció Infocamp
Divendres, 20 abril 2018 17:42

Aquest dissabte 21 d'abril, a les 8:30h, es donarà el tret de sortida de la setena edició de l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), una cursa amb sortida i arribada a Prades que presenta com a principal novetat l’ampliació del recorregut de la prova reina.

I és que enguany s’afegeixen 17km fins arribar als 107,4 i 4.600m de desnivell positiu que s’han de completar en menys de 24 hores. Tal augment és per assegurar els 5 punts de qualificació de la International Trail Running Association (ITRA), i a efectes pràctics damunt el traçat, impliquen un bucle inicial de 15km al voltant de Prades i, posteriorment, el pas per la Roca Corbatera, el punt més alt de la Serra de Montsant i de la comarca del Priorat.

Tot i ser una cursa de semi-autosuficiència, a petició dels corredors d’altres edicions, es milloraran els avituallaments, el principal dels quals serà a Vilaplana (km 59), únic punt on es podrà disposar de la bossa de vida. A més, com a exemple del treball conjunt amb l’administració i de respecte a la biodiversitat, enguany, per motius de nidificació d’aus protegides prop de l’itinerari, s’han modificat lleugerament tres punts de la cursa.

Per altra banda, també es disputarà la Long Trail (76,5km i 3.350m+), que segueix el mateix traçat que la prova reina a excepció del bucle inicial i sense arribar a la zona de Mont-ral i que s’iniciarà a les 09h; i la Half Trail (47,8km i 2.413m+), que a diferència de les altres dues curses tindrà la seva sortida a Vilaplana (12h) però que també finalitzarà a Prades després de resseguir el traçat corresponent a la segona meitat de l’UTMCD.
El certamen, que comptarà amb prop de 300 participants, és organitzat per la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime i compta amb la col·laboració dels ajuntament de Prades, Cornudella de Montsant, Vilaplana, Albiol, Alcover, Mont-ral i Capafonts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: