Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'organització dels Jocs assegura que tindrà prou efectius policials per garantir la seguretat

El coordinador de l'esdeveniment, Javier Villamayor, declara que els diferents cossos posaran a disposició els efectius necessaris sense precisar-ne la xifra

Pavelló dels Jocs Mediterranis, a Campclar Pavelló dels Jocs Mediterranis, a Campclar CEDIDA
Esports ACN
Dimecres, 04 abril 2018 14:07

L'organització dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 assegura que disposarà de prou efectius policials per garantir la seguretat de l'esdeveniment abans i durant la seva celebració aquest estiu. Segons el coordinador de l'esdeveniment, Javier Villamayor, els diferents cossos de seguretat –locals, catalans i estatals- han assumit l'aportació dels efectius i reforços necessaris, tot i que ha descartat precisar cap xifra concreta.

El dispositiu del Pla Director de Seguretat dels Jocs ha centrat la Junta Local de Seguretat de Tarragona que ha tingut lloc aquest dimecres al matí, amb caràcter extraordinari i monogràfic. La trobada ha servit per analitzar l'estat de la vintena de dispositius i programes inclosos en el pla director, que abasten des del control fronterer a la vigilància d'equips, personalitats i instal·lacions, perímetres de seguretat, transport, mobilitat o acreditacions. En aquests moments, i fins a inicis de juny, el dispositiu es troba en fase de prealerta i, a partir de llavors, quan s'acostin ja els Jocs, es passarà a alerta. Durant els deu dies que durarà l'esdeveniment, els dispositius s'intensificaran.

Segons Villamayor, l'esforç en matèria de seguretat serà "compartit i conjunt" entre les policies locals dels diferents municipis que són seu o subseus, els Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil. De moment, però, no ha volgut avançar xifres concretes sobre nombre d'efectius concrets i reforços. Únicament, ha fet referència a la incorporació a la Guàrdia Urbana de Tarragona de vint nous agents, entre els quals, els comandaments intermedis que seran presentats aquests dijous. Són efectius, ha precisat, que arriben al cos seguint els procediments habituals com les comissions de servei des d'altres cossos policials locals. Tot plegat, ha conclòs, permet fer front "amb garanties" a la seguretat dels Jocs i de les setmanes prèvies. "Altres forces de seguretat ho hauran d'especificar però seran recursos importantíssims i ho hem d'agrair", ha tancat, tot apuntant la importància del cost econòmic d'aquesta mobilització.

El coordinador de l'esdeveniment ha subratllat la importància de "no improvisar" en el context actual de nivell d'alerta terrorista de 4 sobre 5 i confia que Tarragona 2018 pugui llegar tota aquesta tasca a futurs esdeveniments. "Hem fet una gran tasca prèvia, fa més de tres anys que tècnicament s'hi treballa", ha afirmat Villamayor a la sortida de la reunió. Segons ha precisat, els cossos "treballen conjunta i coordinadament" en els diferents operatius esmentats també de forma preventiva. Així, des de principis de 2018 s'han efectuat 170 serveis conjunts de vigilància preventiva a les instal·lacions, amb la "identificació d'establiments" i la detecció de "punts de risc". El dispositiu ha de garantir la seguretat de 26 delegacions de comitès olímpics en setze seus i 33 disciplines esportives. Això inclou no només el control d'instal·lacions de competició i entrenament, sinó també altres "punts sensibles" dels Jocs i les infraestructures relacionades, així com actes previs com inauguracions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: