Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quatre equipaments dels Jocs Mediterranis encara cuegen

Les obres pendents d’execució són la quarta fase del Palau d’Esports, el desmantellament de l’antic traçat de l’autovia A-7, la reforma del velòdrom i la piscina olímpica

Terrenys de l'Anella Mediterània, al barri de Campclar, on s'ha de construir la piscina olímpica per als Jocs Mediterranis del 2018 Terrenys de l'Anella Mediterània, al barri de Campclar, on s'ha de construir la piscina olímpica per als Jocs Mediterranis del 2018 CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI
Esports Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 03 Setembre 2017 12:08

Queden pendents pocs equipaments i poques obres necessàries per als Jocs Mediterranis de Tarragona 2018. Només en cuegen quatre: el desmantellament de l’antiga autovia A-7, que millorarà la mobilitat de l’entorn del Nou Estadi –un equipament que també ha estat remodelat–; la quarta fase del Palau d’Esports; la reforma del velòdrom; i la construcció de la piscina olímpica, el projecte pendent de més envergadura.

Desmantellament de l’A-7

Aquesta setmana s’ha exhaurit el termini de presentació d’ofertes per al desmantellament de l’A-7. Les obres per igualar l’alçada de l’antiga traça de autovia, en el tram que es conserva entre el camí del Llorito i la rotonda de la Via Augusta, permetran millorar la mobilitat de l’entorn del Nou Estadi, escenari de les cerimònies d’inauguració i de clausura dels Jocs Mediterranis. L’objectiu del projecte és recuperar la topografia original anterior a la construcció de l’antic traçat de l’autovia A-7. També desmuntaran els dos viaductes de formigó armat de 45 metres de longitud i enderrocaran els estreps de formigó armat. Les obres tenen un pressupost de prop de 700.000 euros i el termini d’execució és de dos mesos. Aquest projecte enllaça amb l’acabament imminent de les obres de reforma del Nou Estadi.

La piscina olímpica

La piscina descoberta, que se situarà a l’Anella Mediterrània de Campclar i que farà 50 metres de llargada, és l’equipament que acumula més retard, tot i que tal com ja va informar aquest diari, està previst que a principi d’octubre puguin començar les obres, valorades en 2,8 milions, i amb un termini d’execució de sis mesos. Vuit empreses s’han presentat per dur-les a terme i en els pròxims dies es coneixerà el nom de l’empresa adjudicatària. Segons el regidor comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, la pròxima primavera ja s’hi podran fer les proves de test.

Palau d’Esports

La licitació de la quarta i última fase de les obres del Palau d’Esports, també a l’Anella Mediterrània, és competència de la Generalitat. La previsió és que es pugui posar a licitació aquest setembre, per aproximadament 2,5 milions. L’última fase inclou tot l’equipament interior del recinte, la instal·lació elèctrica, dels viodeomarcadors i el mobiliari interior.

Velòdrom

La reforma del velòdrom, al barri de Campclar és de les obres menors de tot l’entramat dels Jocs Mediterranis. “És una netejada de cara” de l’equipament, segons Javier Villamayor. Les obres, d’uns 350.000 euros, les pagarà íntegrament el consistori. Amb un termini d’execució de menys de tres mesos, Villamayor confia que a la tardor el projecte ja estarà enllestit.

La Focus vol oferir serveis cerimonials

Equipaments al marge, per a la celebració dels Jocs Mediterranis del 2018 encara falten adjudicar molts de serveis. És el cas del de cerimònies d’inauguració i cloenda, que se celebraran al Nou Estadi. Només una empresa es presenta per executar-la: Serveis d’Espectacles Focus, la mateixa que s’ha encarregat del disseny de les cerimònies. La mesa de contractació de Tarragona 2018 ja ha traslladat al comitè d’experts la seva proposta perquè la valorin i, en els pròxims dies es confirmarà, si s’escau, la seva adjudicació.

També està pendent d’adjudicar la gestió de l’allotjament dels col·lectius assistents als Jocs, a part dels mateixos esportistes, que ho faran en hotels de Port Aventura. En aquest cas, només una oferta s’ha presentat al concurs, Viajes El Corte Inglés, tot i que segons l’acta de la mesa de contractació, la seva oferta no compleix els requisits que s’havien establert (entre d’altres, “no s’ajusta a les dates de disponibilitat dels hotels” establertes en el plec de condicions), per la qual cosa aquesta setmana s’ha acordat excloure’n l’oferta i declarar desert aquest procediment de licitació. Encara falten molts altres serveis per adjudicar. La prioritat, però, “són els equipaments”, puntualitza Javier Villamayor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: