Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona 2018 tindrà tots els equipaments pendents en obres a l'estiu

L'alcalde diu que el finançament de l'Estat està garantit encara que no s'aprovi el pressupost

L'alcalde i el president del CIJM van plantar ahir un arbre a l'anella olímpica L'alcalde i el president del CIJM van plantar ahir un arbre a l'anella olímpica JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Esports Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 21 abril 2017 07:57

L'organització de Tarragona 2018 es va reivindicar ahir, en la primera reunió avaluadora del comitè internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) després de la decisió d'ajornar la cita esportiva, i la primera també en què ja es té tot el finançament garantit. “Tenim una tranquil·litat total i absoluta”, va destacar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant la visita que va fer amb els membres del CIJM a l'Anella Mediterrània de Campclar.

La reunió d'avaluació arriba pocs dies abans de la signatura, dimarts vinent, del conveni amb què l'Estat es compromet a fer una aportació econòmica de 12,5 milions als Jocs Mediterranis del 2018. Tot i que l'alcalde va declinar donar detalls fins dimarts que ve, sí que va avançar que el conveni representarà també “un pla B” per garantir els recursos per als Jocs també en cas que el PP no aconsegueixi tirar endavant el pressupost al Congrés dels Diputats. L'Estat ha d'aportar 10,5 milions a través dels pressupostos del 2017 i el 2018, i 2 milions entre els dos anys a través del patrocini de Loterías y Apuestas del Estado.

L'Ajuntament, de fet, ja ha perfilat el calendari per començar les dues obres que queden pendents a l'Anella Mediterrània: la reforma del velòdrom (que costarà 350.000 euros finançats amb recursos propis), les obres del qual començaran abans de l'estiu, i la piscina olímpica descoberta, que es finançarà amb recursos aportats per l'Estat (2,5 milions). Els treballs s'espera que comencin durant l'estiu, segons va detallar el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor.

Elogis del CIJM

Tarragona 2018 va rebre també ahir els elogis del president del CIJM, Amar Addadi, que va subratllar la “perseverança” de la seu “en un moment difícil”, en relació amb la decisió, presa el mes de desembre passat, d'ajornar la cita de l'estiu del 2017 al del 2018. “Es demostra que aquests Jocs seran un èxit”, va subratllar Addadi, que va qualificar de “magnífica” l'Anella Mediterrània de Campclar. La visita del CIJM a Tarragona es tancarà avui.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: