Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Coselva i l'Agrícola de Castellvell invertiran 4 MEUR en un nou molí pioner d'extracció d'oli al buit

Les cooperatives de Castellvell del Camp i de la Selva del Camp es fusionen sota el nom de Coselva

Les cooperatives de Castellvell del Camp i de la Selva del Camp es fusionen sota el nom de Coselva Les cooperatives de Castellvell del Camp i de la Selva del Camp es fusionen sota el nom de Coselva ARXIU / COSELVA
Economia i negocis ACN
Dilluns, 28 Febrer 2022 14:36

Les cooperatives del Baix Camp Coselva de la Selva del Camp i Agrícola de Castellvell del Camp s'han fusionat. Un dels primers objectius de l'aliança, que mantindrà el nom de Coselva, serà la creació d'un nou molí d'oli d'extracció al buit, un sistema "pioner i sostenible" al país, en el qual invertiran 4 milions d'euros. Estarà ubicat al Mas d'en Víctor, una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca, i tindrà capacitat per moldre 4 milions de quilos d'olives. La nova cooperativa resultant de la fusió de Coselva i l'Agrícola de Castellvell agrupa 2.300 socis que produeixen 3 milions de quilos d'olives -500.000 litres d'oli verge extra-. Les seccions de crèdit sumen 36 milions d'euros.

La tècnica d'extracció d'oli al buit consisteix a moldre en fred les olives per "mantenir intactes" les aromes, els polifenols i els àcids grassos del fruit. El nou molí també preveu fer extraccions d'oli de fruita seca i obtenir farines desgreixades destinades a la indústria alimentària. Així es dona més rendibilitat a les instal·lacions i s'evita "la temporalitat de la campanya de l'oli". La sansa de les olives i l'aigua utilitzada en el procés es reciclaran i es reutilitzaran per a regar els camps dels socis.

Les instal·lacions del molí del Mas d'en Víctor tindran 4.000 metres quadrats en format de 'green village', un disseny de l'arquitecta Núria Salvador que les integra "totalment en el paisatge".

Coselva continuarà treballant amb la marca Antara i incorporarà la marca Castellcoop 1917 -any de fundació de la cooperativa de Castellvell del Camp. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha ofert assessorament per a la fusió i Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport econòmic mitjançant el Programa de Millora de la Competitivitat de les Cooperatives Agràries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: