Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona creix un 13% al febrer respecte el mateix mes de l'any passat

Les dades acumulades de 2021 mostren un augment interanual de més del 4%

Imatge d'una descàrrega de sòlids a granel al moll de Castella del Port de Tarragona Imatge d'una descàrrega de sòlids a granel al moll de Castella del Port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis ACN
Dimecres, 24 Març 2021 23:00

El Port de Tarragona va moure al febrer 2,45 milions de tones, un 13% més respecte el mateix mes de l'any passat. Segons informa l'Autoritat Portuària, el tràfic del febrer és un dels més destacats del darrer any, al nivell del 2018, i la tendència a la recuperació iniciada a l'agost es mostra estable, amb xifres similars, en aquest inici d'any. Així, durant els dos primers mesos de 2021 el port ha mogut prop de 5 milions de tones, un 4,3% més que el mateix període de 2020. Els sòlids a lloure són els tràfics que més han aportat a les dades del febrer -sobretot carbó i coc de petroli-, per davant de la càrrega general i dels líquids a doll.

La càrrega general ha millorat un 10,2%, mentre que la càrrega en contenidors ha augmentat un 16,9% respecte el desembre de 2020. El moviment de líquids a doll ha estat el més voluminós amb 1,58 milions de tones i en aquest àmbit destaca que el cru ha crescut vora un 24%.

Per mercaderies, els productes energètics encapçalen les xifres absolutes amb 1,67 milions de tones, mentre que el petroli i els seus derivats són els que han registrat els augments més importants.

Els productes siderúrgics obtenen un augment del 102% i els altres productes metal·lúrgics mostren un creixement puntual del 300%. Els productes químics són el tercer grup de mercaderies amb un major augment, en concret, d'un 37%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: