Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La draga Zheng He omple a bon ritme l'interior del Moll de Balears

La draga treballa omplint amb 600.000 m3 de material del fons marí de la dàrsena de Cantàbria

La draga treballa omplint amb 600.000 m3 de material del fons marí de la dàrsena de Cantàbria La draga treballa omplint amb 600.000 m3 de material del fons marí de la dàrsena de Cantàbria PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dijous, 28 Gener 2021 07:37

La draga Zheng He es troba realitzant les seves tasques per a omplir l’interior del Moll de Balears del Port de Tarragona a un ritme més alt del previst i es calcula que aquesta mateixa setmana finalitzarà la seva feina. Aquesta embarcació draga el fons marí de la dàrsena d’entre els moll de Cantàbria, Galícia i Andalusia. Està previst un moviment total de 600.000 m3 que servirà també per ampliar el calatge d'aquests molls.

El Port de Tarragona va realitzar fa unes setmanes la instal·lació de la canonada per on passa el material dragat cap al Moll de Balears. La conducció s’ha submergit perquè els vaixells puguin seguir entrant i sortint per la bocana del Port de Tarragona sense modificar la seva operativa.

Paral·lelament, també s’han instal·lat els tubs per permetre la sortida de l’aigua i la fauna que es troba a l’interior de Moll de Balears. D’aquesta manera s’evitarà que els peixos que ara es troben dins del recinte format pels caixons, els dos dics d'escullera i el dic de Llevant quedi atrapada. Cal tenir en compte que a mesura es va omplint l’interior del moll amb els 600.000 m3 de material dragat el nivell de l’aigua puja i els tubs quedaran completament coberts convertint-se en un canal natural.

Una draga que torna als seus inicis

La draga Zheng He es va construir l’any 2010 a Croàcia i va realitzar la seva primera tasca a les obres de construcció del moll de la Química. Ara 11 anys després l’embarcació destinada al dragatge del fons marí torna un altra vegada a Tarragona per una tasca similar, la construcció del nou moll de Balears.

Jan De Nul és l’empresa propietària de la draga Zheng He. Es tracta d’una companyia de propietat familiar, amb seu a Luxemburg. Presta serveis relacionats amb la construcció i el manteniment d’infraestructures marítimes arreu del món. La seva activitat principal és el dragatge, que representa el 85% de la seva facturació.

Tècnicament la draga Zheng He disposa d'un calatge màxim de 5,5 metres, una longitud de 138,5 metres i una mànega de 26 metres. Pot dragar fins a 35 metres de profunditat amb una canonada d'aspiració de 90 centímetres i una potència en el cúter de 7.000 kw.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: