Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les inversions al Port de Tarragona superaran els 330 MEUR

Josep Maria Cruset: "L'aposta estratègica per la intermodalitat serà determinant per al creixement del Port en els pròxims anys"

Vista aèria de la futura ZAL de Vila-seca i el futur contradic d'Els Prats, que formen part del Pla d'Inversions del Port de Tarragona Vista aèria de la futura ZAL de Vila-seca i el futur contradic d'Els Prats, que formen part del Pla d'Inversions del Port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimarts, 27 Octubre 2020 07:56

El president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, va mantenir una reunió de treball el passat 19 d'octubre  amb Josep Maria Cruset, i Ramón Ignacio García, president i director del Port de Tarragona, respectivament, en la qual es va consensuar el Pla d'Empresa 2020-2024, període en què s'invertiran més de 330 milions d'euros (169 MEUR pública i 162 MEUR privada), i l'aposta fonamental a curt termini bascula sobre la millora de seves condicions d'accessibilitat i connectivitat amb la zona centre peninsular.

A mig termini, el Pla d'Inversions segueix el camí marcat pel Pla Director d'Infraestructures de l'Autoritat Portuària. Les actuacions s'estan executant en sis fases amb un pressupost total de més de 400 milions d'euros. L'Autoritat Portuària actualitzarà el seu Pla Estratègic un cop s'aprovi el Marc Estratègic del Sistema Portuari, i que segons Francisco Toledo es produirà, previsiblement, a principis de 2021.

L'aposta per la intermodalitat serà clau per al creixement del Port

En matèria d'intermodalitat, Josep Maria Cruset ha destacat que l'aposta estratègica per la intermodalitat serà determinant per al creixement del Port de Tarragona en els pròxims anys, en què l'execució a càrrec d'ADIF del tram Castellbisbal-Tarragona (Vila-seca) des de l'estiu de 2020 està sent crucial per a la connexió ferroviària del Port al Corredor Mediterrani.

Aquesta aposta estratègica es concreta també en el desenvolupament de la Terminal Intermodal de Guadalajara, en la qual els ajuntaments i de Marchamalo i de Guadalajara han consensuat la solució i ja existeix llicència per executar el moviment de terres (4 MEUR). Finalment, respecte dels accessos a la ZAL de Vila-seca, l'Autoritat Portuària es troba redactant els tres projectes de què consta la solució completa.

El contradic d'Els Prats

La construcció del contradic d'Els Prats (35 MEUR) és una altra de les importants inversions del Port de Tarragona per al proper quadrienni. Una infraestructura que, a més d'ampliar la capacitat operativa del Port, representa una millora mediambiental per al propi port i per als municipis limítrofs.

Pel que fa als tràfics portuaris, el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona va explicar que s'observa un canvi de tendència a l'alça en la segona meitat de l'any, destacant particularment la bona evolució dels granels agroalimentaris. El president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, va felicitar a l'Autoritat Portuària per la bona valoració que ha realitzat la patronal dels fabricants d'automòbils a Espanya (ANFAC) en el tràfic de vehicles nous, amb una millora respecte a l'informe anterior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: