Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una empresa basca muntarà un "synchrolift" al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

Es tracta d'una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l'aigua, que tindrà una durada de 6 a 9 mesos

Es tracta d'una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l'aigua, que tindrà una durada de 6 a 9 mesos Es tracta d'una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l'aigua, que tindrà una durada de 6 a 9 mesos PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Diumenge, 31 Mai 2020 20:01

L’empresa URSSA amb seu a Guipúscoa emprarà el Moll de Cantàbria durant els pròxims mesos per fer el muntatge final d’un synchrolift. Una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l'aigua per a tasques de manteniment o reparació de 15 Mt de capacitat d'elevació. La col·laboració amb URSSA reforça el tràfic de Project Cargo del Port de Tarragona per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials.

El Port compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat i faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure als molls per ser, posteriorment, carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món.

En aquest sentit, les instal·lacions del Moll de Cantàbria van acollir ahir les 3 primeres peces del synchrolift. Aquest elevador de vaixells comptarà amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis de dimensions de 25 x 70 x 3 metres i d’unes 700-800 tones cadascuna, que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones.

Les peces arriben per transport especial de carretera des del País Basc fins al Port de Tarragona. El synchrolift, un cop muntat, serà embarcat amb destinació Algèria, probablement d’aquí a uns 6 mesos.

Què és un synchrolift?

Un synchrolift és un sistema per aixecar embarcacions fora de l'aigua per a tasques de manteniment o reparació. La nau és maniobrada sobre un bressol submergit que després és hissada per una sèrie de cabrestants o muntacàrregues electromecànics sincronitzats que col·loquen la plataforma a nivell del pis.

En ser posada en sec, l'embarcació és situada sobre “bogies” al llarg de la seva eslora, que permeten que sigui remolcada sobre vies a les graderies de treball mitjançant un carro de transferència. La separació entre el lloc d'elevació i el de reparació permet desocupar el synchrolift i es pot treballar amb diversos vaixells simultàniament.

Project cargo

La construcció i assemblatge d'un projecte de Project cargo és d’alta especialització, podent durar fins a 12 mesos i requerint grans calats, mà d’obra especialitzada i rampes pel procés de càrrega a vaixell.

Els projectes desenvolupats són normalment estructures metàl·liques i de caldereria per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel·les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies, elements i estructures per a refineries, indústries petrolieres i petroquímiques, equips de refrigeració.

La infraestructura portuària tarragonina té una particularitat molt destacable: una excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i es facilita l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: