Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus eximirà terrasses i marxants de pagar la taxa d’ocupació de via pública fins al 30 de setembre

Les dues mesures de reducció de la càrrega fiscal comporten un cost de 104.100 euros

Les terrasses i les parades del mercadet no haurand e pagar la taxa d'ocupació de la via pública Les terrasses i les parades del mercadet no haurand e pagar la taxa d'ocupació de la via pública AJUNTAMENT DE REUS
Economia i negocis Redacció Infocamp
Divendres, 22 Mai 2020 14:30

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 22 de maig, la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes per l'aprofitament del vol, sòl i subsòl de la via pública amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica dels sectors de la restauració i dels marxants. L’acord comporta la suspensió del pagament de la taxa per terrasses i marxants en el període comprès entre el 16 de març i el 30 de setembre. Per als períodes impositius anuals, s’aplicarà la reducció proporcional.

D’acord al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, les dues mesures de reducció de la càrrega fiscal comporten un cost de 104.100 euros, dels quals 40.500 són per l’exempció de la llicència d’ocupació de via pública de terrasses, i 63.600 per l’exempció de la taxa als marxants.

La modificació de l’ordenança afecta a tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, amb materials rígids de protecció o no, no tancats; a tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, protegits per materials rígids, tancats; a taules de bar amb o sense autoritzacions puntuals; a la venda ambulant al mercadet setmanal, en parades a l’exterior dels mercats municipals i a la venda ambulant puntual i esporàdica a l’exterior dels mercats municipals.

A mitjans del mes de març, el govern de Reus ja va decretar la modificació del calendari fiscal per prorrogar tres mesos els terminis de pagament d’impostos, així com també l’exempció fins al 30 de juny de les taxes d’ocupació de via pública. Ara, el ple de l’Ajuntament ha acordat ampliar-ho per un període de tres mesos, fins al 30 de setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: