Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DO Cava tanca el 2019 fregant els rècords històrics tant en vendes com en exportacions

La producció d'escumosos ecològics creix per sobre del 30% i els rosats guanyen terreny amb un increment del 10,8%

El president de la DO Cava, Javier Pagès, durant la presentació de resultats del 2018, el passat 18 de juny del 2019 El president de la DO Cava, Javier Pagès, durant la presentació de resultats del 2018, el passat 18 de juny del 2019 GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Economia i negocis ACN
Dissabte, 09 Mai 2020 23:35

La DO Cava va tancar el 2019 amb unes vendes de 249 milions d'ampolles, el que suposa un increment del 2% respecte l'exercici anterior, i se situa molt a prop de la xifra rècord de 252,3 milions aconseguida el 2017 . També les exportacions han estat gairebé de rècord amb 165 milions d'ampolles venudes (66% del total), poc per sota (-0,03%), de la de l'any anterior. L'estancament de mercats històricament consolidats com l'alemany, el belga o el nord-americà, contrasta amb els creixements de dos dígits a països com el Japó (27,41%), Suècia (30,03%), Rússia (29,94%) o Polònia (49,79%). Pel que fa al mercat interior, les vendes van caure un 1,3%. Durant el 2019, la producció de cava ecològic (31,51%) i rosat (+10,8%) es consolida a l'alça.

Pel consell regulador, el 2019 ha estat un "bon any pel que fa a les xifres", sent el segon millor any de la sèrie històrica tant en producció general d'ampolles com a exportacions. També posen en valor el fet que durant l'any passat es va aprovar i desenvolupar intensament un Pla Estratègic per afrontar els futurs reptes per al sector, així com consolidar i incrementar la seva posició com una de les denominacions d'origen més importants i reconegudes del món.

En aquest sentit, 2019 va suposar, en primer lloc, la posada en marxa d'un pla de reforçament dels mitjans de control de la denominació per a la millora i reconeixement del segell de garantia màxima que suposa la DO Cava.

Així mateix, cal destacar que l'any 2019 va acabar amb l'aprovació per part del Ple del projecte de segmentació i zonificació de la DO Cava. Aquest projecte redundarà en la millora per al consumidor pel que fa als criteris d'informació i traçabilitat d'aquest producte d'alta qualitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: