Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona culmina el primer transport de bestiar viu cap a l'Aràbia Saudita

L'operativa mou 21.500 xais, una de les càrregues més grans de la història de les instal·lacions

Imatge de l'operativa de càrrega de xais vius al Port de Tarragona Imatge de l'operativa de càrrega de xais vius al Port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis ACN
Dijous, 09 abril 2020 16:30

El Port de Tarragona ha culminat el primer transport de bestiar viu que surt dels molls tarragonins cap a l'Aràbia Saudita. Segons informa l'Autoritat Portuària, el vaixell ADEL 1 va salpar aquest dimecres amb 21.500 xais, la qual cosa suposa una de les càrregues d'animals vius més grans de la història de les instal·lacions. Aquest vaixell obre un nou mercat per al port i reforça les principals destinacions del bestiar que s'exporta des de Tarragona: l'Orient Mitjà, el nord d'Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Líbia, el Líban, Algèria, Tunis, Egipte i Turquia són els principals importadors de vedells i xais.

Aquesta operativa s'emmarca en un increment de la demanda de xai en els països musulmans. Els pics de demanda es deuen al final del ramadà (Eid al-Fitr), que aquest any cau a finals de maig, i a la festa del corder (Eid al- Adha), que enguany se celebrarà a final de juliol.

L'exportació d'animals vius a través d’infraestructures com les del Port de Tarragona és una via de sortida important per al sector ramader que, a la vegada, n'assegura la producció. Tarragona i Cartagena són els dos ports del sistema portuari espanyol autoritzats per al tràfic d'animals vius.

El port va obrir el 2012 la porta a l'exportació d'animals vius i, des d'aleshores, ha registrat un creixement exponencial. L'any passat van sortir 240.000 animals vius des del port de Tarragona. El 2017 el port va culminar una operativa de 26.500 animals amb destinació Líbia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: