Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Col·legis Tècnics catalans exigeixen a l’Estat la paralització de les obres de construcció

També demanen mesures econòmiques per pal·liar les pèrdues del sector

Imatge de recurs d'una obra de construcció Imatge de recurs d'una obra de construcció CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Divendres, 27 Març 2020 11:36

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i l’Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC), han fet arribar una carta al govern espanyol per reclamar-li que adopti “les mesures necessàries per a la paralització de totes les activitats laborals, professionals i empresarials relacionades amb les obres de construcció no essencials, ja siguin públiques o privades”.

En la situació d’emergència sanitària en què es troba el país pel COVID-19, i en el context d’estat d’alarma, els col·legis professionals s’han vist “obligats” a reclamar accions “en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que treballen en el sector de la construcció i de la indústria en general”. Consideren que la crisi “segueix fora de control” i que “cal un pas més i aplicar noves mesures extraordinàries i urgents perquè les actuals són insuficients”.

La prevenció i protecció contra el COVID-19 a les obres no estan garantides

Tal i com expressen des dels diferents col·legis tècnics, la paralització de l'activitat de la construcció respon, doncs, a la necessitat de “respectar les normes de protecció per evitar contagis i la propagació de la malaltia”, amb recomanacions, com ara, mantenir la distància mínima de seguretat entre les persones i l’obligació de circular per les vies i espais públics de forma individual.

Tanmateix, asseguren que en la pràctica totalitat de les obres de construcció i en moltes fàbriques i tallers auxiliars “és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció i protecció establertes contra el COVID-19". A més, expliquen que la majoria de les obres de construcció que estan en marxa “no suposen un servei essencial” i, per tant, cal “restringir la circulació perquè hi accedeixin els treballadors i la resta del personal”.

Un pla per impulsar la recuperació del sector

Així mateix, els signants emplacen el govern de Pedro Sánchez a impulsar “mesures econòmiques suficients per superar les pèrdues que es produeixin com a resultat de la paralització de l’activitat per força major”, amb l’objectiu final de “mantenir els llocs de treball i recuperar l'activitat de les empreses” i poder així contribuir a la recuperació de l’economia del país.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: