Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unió de Pagesos alerta que el preu de l'avellana de la Llotja de Reus es manté per sota del d'Itàlia i Turquia

El sindicat exigeix respostes i considera que cal abordar la problemàtica entre tot el sector

Un grapat d'avellanes i un fullet promocional de les jornades 'Temps d'Avellana', durant l'acte de presentació a Reus, el 26 de setembre del 2019 Un grapat d'avellanes i un fullet promocional de les jornades 'Temps d'Avellana', durant l'acte de presentació a Reus, el 26 de setembre del 2019 ROGER SEGURA / ACN
Economia i negocis ACN
Dimecres, 27 Novembre 2019 14:11

Unió de Pagesos torna a denunciar el baix preu de l'avellana. Tot i que dilluns passat la cotització de la majoria de varietats va augmentar cinc cèntims a la Llotja de Reus, el preu encara es manté per sota de les mitjanes d’Itàlia i Turquia, segons el sindicat. Mentre aquesta setmana a la Llotja de Reus el preu mitjà de les diferents varietats ha estat de 1,55 euros la lliura, a Turquia s’ha estabilitzat amb un preu mitjà a la Llotja de Trabzon de 2 euros la lliura. A Itàlia, els preus han augmentat lleugerament, amb una mitjana de 2,4 euros la lliura. Per tant, l’avellana de Catalunya està a 0,45 euros per sota del preu de Turquia i a 0,85 euros per sota de la mitjana italiana, segons informa la institució en un comunicat.

El sindicat demana respostes que expliquin "els baixos preus de l’avellana a Catalunya, els preus publicats per Llotja de Reus i els preus que liquiden les cooperatives". Unió de Pagesos considera que cal abordar aquesta greu problemàtica entre tot el sector, ja que "no hi ha raons de mercat per mantenir els preus que reben els productors catalans, fins i tot per sota els costos de producció".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: