Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els rècords en tràfic de petroli i cereals impulsen el Port de Tarragona

Les instal·lacions creixen un 4,5% durant els deu primers mesos de l'any

Procés de descàrrega de gra d'un vaixell al port de Tarragona Procés de descàrrega de gra d'un vaixell al port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis ACN
Dimarts, 26 Novembre 2019 15:58

El Port de Tarragona ha tancat l'octubre amb un tràfic acumulat enguany de 27,8 milions de tones, un 4,5% més respecte els deu primers mesos del 2018. Segons informa l'Autoritat Portuària, aquests resultats positius es deuen al bon comportament del cru de petroli, la benzina, els gasos energètics i eles cereals i pinsos, que registren xifres absolutes de rècord. Aquestes mercaderies, juntament amb la sal comuna, ja van tocar sostre al setembre i ara tornen a presentar els millors resultats de la sèrie històrica, segons la institució.

El tràfic acumulat de cru de petroli ha estat de 8,27 milions de tones a l'octubre, 551.000 tones més respecte fa un any -un increment del 7,1%. Aquest bon comportament també s’observa en la benzina, que presenta gairebé un milió de tones més que l'octubre del 2018, la qual cosa representa un increment de més del 700%. Respecte l'octubre del 2018 els gasos energètics han crescut un 20,3% i la sal comuna, un 4,5%.

Els cereals i pinsos també impulsen els resultats de tràfic acumulat fins a l'octubre. Aquesta mercaderia ha tancat el millor mes d’octubre de la sèrie -des del 2004- amb 3,33 milions de tones acumulades i un increment del 5,6% respecte ara fa un any. També va a l'alça el tràfic de vehicles, que a final d'octubre se situava en 173.995 unitats, un 10,5% més que un any enrere.

Deu països concentren dues terceres parts del tràfic

El 62% del tràfic marítim acumulat fins a l'octubre al port de Tarragona, 17,2 milions de tones, es concentra en deu països del món. Al podi hi ha l'estat espanyol, amb 3,01 milions de tones i un 10,8% de quota; Rússia, amb 2,99 milions de tones i també un 10,8% de pes, i els Estats Units, amb un tràfic de 2,43 milions de tones i un 8,8%. La resta de països amb més tràfic són Algèria, Líbia, Angola, Ucraïna, el Brasil, Itàlia i el Regne Unit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: