Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les empreses de l'àmbit de la Cambra de Reus valoren millor el present, però són una mica més pessimistes en el futur

Els enquestats al 'Radar Cambra' que consideren la situació actual com a "bona" passen del 31% del segon trimestre de 2019 al 45% del tercer

El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, - a la dreta de la imatge- i l'autor de l'estudi, Hildebrand Salvat, han presentat la darrera enquesta del 'Radar Cambra' El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, - a la dreta de la imatge- i l'autor de l'estudi, Hildebrand Salvat, han presentat la darrera enquesta del 'Radar Cambra' CAMBRA REUS
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Octubre 2019 19:09

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat avui el 'Radar Cambra' del tercer trimestre de 2019. El 'Radar Cambra' és l’enquesta de conjuntura econòmica que des de 2013 impulsa l’ens cameral amb el lideratge tècnic del Gabinet Ceres i el suport de l’Ajuntament de Reus. El 'Radar Cambra' pregunta trimestralment a una mostra representativa de l’empresariat de la demarcació de la Cambra de Reus la seva percepció sobre el moment pel que passa l’economia.

Aquesta edició del 'Radar Cambra' confirma les dues tendències que s’han vingut constatant en ens últims mesos, i que es poden resumir en una valoració moderadament optimista del present, però una creixent preocupació pel futur. En aquest sentit, les empreses que consideren que la situació actual és ‘bona’ han passat de ser el 31% el trimestre anterior al 45%, la xifra més alta des del 2n Trimestre de 2018. Per altra banda, s’aprecia un tímid creixement de la preocupació en el futur. Així, les empreses que creuen que d’aquí a un any la seva situació serà pitjor passen de ser el 14% a ser el 17%, mentre que els que creuen que estaran millor disminueixen de manera lleu: del 31% al 21%.

En aquest sentit, el president de la Cambra, Jordi Just, ha valorat que “la inquietud hi és, es parla d’una possible desacceleració de l’economia i als empresaris els afecta, com és natural, però hem de fugir d’alarmismes i hem de seguir apostant per ser més competitius, que és la millor manera de prevenir les crisis”. Per la seva banda, Hildebrand Salvat, autor de l’estudi, creu que “la preocupació pel que passarà d’aquí a un any es ve arrossegant des de 2018, però de moment els escenaris que es van produint no han justificat aquest pessimisme”.

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: