Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Entitats ecologistes convoquen un debat per explicar perquè estan en contra d'una nova zona logística al Penedès

Organitzat per No fem el CIM, l'acte d'aquest dimarts 27 d'agost demanarà derogar el projecte que preveu la implantació del nou polígon Sant Marçal-Cal Vies vinculat a la futura central de Logis Penedès

Els ecologistes estan en contra de la creació d'una nova zona d'activitat logística a l'àrea Sant Marçal-Cal Vies, entre Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i l'Arboç Els ecologistes estan en contra de la creació d'una nova zona d'activitat logística a l'àrea Sant Marçal-Cal Vies, entre Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i l'Arboç ARXIU / INFOCAMP
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Agost 2019 11:57

El local de la Societat de la Múnia de Castellví de l Marca (av. Catalunya, 16) acollirà aquest dimarts 27 d'agost, a les 20h, un debat organitzat per la plataforma No fem el CIM, que compta amb el suport de diverses entitats ecologistes del Penedès i del Camp de Tarragona. Es tracta d'un debat obert a tothom que té per objectiu explicar els motius d'aquestes entitats per posicionar-se en contra de la creació d'una nova zona d'activitat logística a l'àrea Sant Marçal-Cal Vies, situada entre els termes de Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i l'Arboç.

Segons les entitats ecologistes, els plans de les administracions públiques "alteren el procés democràtic iniciat entorn dels projectes dels estudis del paisatge i el Pla Territorial de la Vegueria Penedès". Alhora, defensesn un Penedès "net de la indústria obsoleta de la logística basada en el transport de mercaderies per carretera" i, en aquest sentit, alerten del pas de "més de 15.000 camions diaris" vinculats amb l'activitat logística de la vegueria.

Per aquestes i altres raons demanen la derogació del projecte del Pla director urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies.

Cal recordar que la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC), presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va donar compte aquest estiu de l’avanç del PDU de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies. L’objectiu d’aquest pla és crear les condicions per establir un nou polígon d’activitat econòmica, bàsicament logística, al Penedès, al llarg de l’eix central d’infraestructures i vinculat a la futura central intermodal de mercaderies del Logis Penedès.

El Govern va impulsar la redacció d’aquest PDU arran de les peticions dels tres ajuntaments que afecta -l’Arboç, Castellví de la Marca i Castellet i la Gornal- per crear un polígon supramunicipal d’activitat econòmica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: