Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puertos del Estado dona per culminada la reforma de l’estiba al Port de Tarragona

Els projectes del Port de Tarragona com el Moll de Balears, el dic dels Prats i la terminal de Puerto Centro (Guadalajara) continuen el calendari previst

Salvador de la Encima i Josep Maria Cruset, reunits amb representants sindicals del Port i de l'estiba Salvador de la Encima i Josep Maria Cruset, reunits amb representants sindicals del Port i de l'estiba ALBA SANCHA
Economia i negocis Alba Sancha
Dimecres, 12 Juny 2019 18:57

El president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, ha visitat, aquest dimecres 12 de juny, el Port de Tarragona. Durant la seva visita, de la Encina ha posat sobre la taula dos de les problemàtiques que afectaven els treballadors portuaris, però que s’han solucionat amb l’entrada al govern del PSOE. Per una banda, el president ha destacat la solució de la problemàtica de l’estiba amb l’aprovació d’un Real Decret Llei per part del govern espanyol. Així mateix, també ha posat sobre la taula la recuperació dels drets que la plantilla portuària havia perdut durant el període entre el 2010 i el 2018, amb el govern del PP, i que es materialitzava, principalment, en reduccions salarials de fins al 5%. D’altra banda, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha parlat sobre els projectes actuals de la institució que dirigeix, com el moll de Balear, el dic dels Prats i la terminal de Puerto Centro (Guadalajara), i ha assegurat que tots segueixen el calendari previst.

Després l’any 2017 es volgués liberalitzar el sector de l’estiba i això provoqués la disconformitat dels treballadors del sector, de la Encina ha assegurat, aquest dimecres 12 de juny, que l’actual govern d’Espanya, amb el PSOE al capdavant, ha posat solució a aquesta problemàtica, preservant així els drets dels estibadors. El cas es remunta a l’any 2014, quan la justícia europea condemnava Espanya per no reformar la seva legislació, adaptant-la així a la normativa comunitària. “Era el pitjor dels presagis que podíem tenir”, ha manifestat el president de Puertos del Estado, respecte a aquesta situació. Aquesta reforma suposava la liberalització del sector, una situació que va enfrontar la patronal i els treballadors, que demanaven que es garantís la subrogació total de tota la plantilla, a canvi d’una rebaixa salarial.

Es recuperen i s’incrementen les condicions salarials

En aquest sentit, de la Encina ha celebrat que amb aquest problema solucionat, es garanteixen els drets dels treballadors i la competitivitat de tots els ports espanyols. A més, el president de la institució espanyola també ha recordat que, amb el PSOE al capdavant del govern espanyol, també “s’han recuperat les retallades salarials” després d’anys de reduccions que havien arribat fins al 5%, tal com ha detallat, i fins i tot s’han aplicat increments. D’aquesta manera, “es recuperen drets socials que s’havien perdut en l’etapa entre 2010 i 2018, amb el PP”, ha assegurat.

Pel que fa a projectes pendents, el president de Puertos del Estado ha reconegut la necessitat del desenvolupament de les infraestructures ferroviàries per a que el Port de Tarragona pugui desenvolupar correctament la seva activitat amb possibilitats de creixement.

Finalment, de la Encima també ha explicat que el president del Port de Tarragona va ser el primer a demanar-li que visités les instal·lacions del seu Port i ha felicitat Cruset pels bons resultats del port tarragoní el darrer any 2018, amb un increment del tràfic.

Els projectes del Port compleixen el seu calendari

Per la seva banda, Cruset ha manifestat que el projecte del Moll de Balears, continua endavant segons el previst al calendari. Actualment, es troba en la fase de l’estudi geotècnic i, un cop finalitzat aquest, el projecte es tancarà i s’enviarà a Puertos del Estado per iniciar les obres de construcció a finals d’aquest any 2019 o principis del pròxim. Pel que fa a la terminal de Puerto Centro, el president del Port també ha assegurat que el projecte avança segons el calendari previst, amb l’execució i finalització d’obres de cara al pròxim 2020. Per últim, el dic dels Prats preveu un procés molt més extens, que s’allargaria entre els 6 i 7 anys per a la seva construcció, però també dins dels terminis establerts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: