Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra titlla d’”autèntica vergonya” el retard d’infraestructures pendents a Tarragona

El president reivindica la gestió dels ports com un motor econòmic i social del país

El president de la Generalitat, Quim Torra; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i del president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, en la visita a les instal·lacions El president de la Generalitat, Quim Torra; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i del president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, en la visita a les instal·lacions NÚRIA TORRES / ACN
Economia i negocis ACN
Dijous, 14 Març 2019 14:30

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat l’execució d’infraestructures estatals pendents a Tarragona, com el Corredor Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla en el darrer tram de l’A-27. Torra considera que la incertesa que plana sobre els terminis són una “autèntica vergonya” i que la manca d'aquestes infraestructures limita les oportunitats d'empreses i el creixement del Port de Tarragona. En el marc d’una visita al port, el president ha plantejat la necessitat de traspassar la gestió dels ports, que són competència de l’Estat. “Necessitem poder gestionar fins a l’últim contenidor des de Catalunya; cal avançar cap al front portuari català”, ha manifestat. El president ha destacat la importància de les instal·lacions portuàries de Tarragona i Barcelona, que representen un 25% del PIB català.

Torra ha reivindicat el paper dels ports no sols com a “motor econòmic, sinó també social i de progrés de la futura República”. “Si als dos ports els van bé les coses, al país també”, ha sentenciat. En la mateixa línia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha coincidit en què “darrere dels ports hi va l’economia del país”. “Els ports de Tarragona i Barcelona han de fer un esforç per crear aquest front portuari català per ser un millor país, perquè representen el reequilibri i la cohesió de Catalunya”, ha conclòs Calvet.

El president ha arribat a quarts de deu del matí al port tarragoní, on ha estat rebut pel president de la instal·lació, Josep M. Cruset. Torra ha mantingut una reunió de treball amb el comitè executiu de l’Autoritat Portuària, en la qual li han exposat els projectes estratègics de la infraestructura. El president també s’ha trobat amb els treballadors del port i ha recollit les seves reclamacions, que considera “justes”, però ha reiterat novament que el govern català no en té les competències. Finalment Torra ha visitat les instal·lacions dalt d’una embarcació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: