Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès afronta els darrers cursos de l'any

L’acció de la xarxa pretén donar una resposta coordinada i integral per millorar l’ocupabilitat de la comarca amb més índex d’atur de Catalunya

Curs de Soldador/a que ofereix la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès Curs de Soldador/a que ofereix la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimarts, 09 Octubre 2018 10:18

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès culminarà a mitjans d’octubre la fase de captació d’aquest primer any d’existència amb els cursos de Soldador/a i d’Operari/a Industrial i Logística. Aquest projecte aglutina per primer cop totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d’ocupació i que han creat una xarxa de treball amb la intenció de posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori.

Cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, el caràcter eminentment pràctic proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball. Com a complement a l’acompanyament individualitzat es realitzaran uns seminaris/tallers ocupacionals en què de manera col•lectiva es treballarà: l’autonomia en el procés de trobar feina; el desenvolupament de competències transversals necessàries en el mercat laboral actual i l’adquisició de seguretat i confiança.

El projecte Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès pretén crear una veritable xarxa a la comarca amb la participació dels ajuntaments. Alguns amb els respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit i La Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès, tot utilitzant un projecte pilot per atendre 75 persones. El programa busca formar persones en situació d’atur entre 6 i 12 mesos, que tinguin més de 30 anys, sense formació postobligatòria i amb ocupacions anteriors elementals i amb motivació per trobar feina.

El projecte de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès té un cost de 199.000 euros, el 75 % subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya; el 25 % restant del pressupost l’aporten els catorze municipis de la comarca que hi participaren. La consellera comarcal d’Ocupació, del Consell Comarcal del Baix Penedès, Maria jesús Sequera, ha avançat que els ajuntaments que formen part de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, conjuntament amb el Consell Comarcal, han tornat a sol•licitar la subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest suport permetria consolidar el projecte de cara l’any vinent i continuar aquesta acció coordinada entre empreses i persones aturades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: