Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus impulsa la creació d'un pol d'innovació en els àmbits de la salut i la nutrició a partir de fons FEDER

El PECT Nutrisalt suposarà una inversió de 1,91 MEUR fins al 2020 amb l'objectiu de transformar i dinamitzar el sector agroalimentari així com l'economia verda

Imatge d'arxiu de la presentació del projecte Eurecat, en l'àmbit de la nutrició Imatge d'arxiu de la presentació del projecte Eurecat, en l'àmbit de la nutrició URV
Economia i negocis ACN
Dimecres, 13 Juny 2018 19:43

L'Ajuntament de Reus lidera la creació d'un pol de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) en els àmbits de la salut i la nutrició amb el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) batejat com a Nutrisalt. El projecte, en el qual hi participen els principals agents del territori vinculats al sector, com la URV, la Fundació URV, Eurecat i l'IRTA, està orientat a transformar i dinamitzar el sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l'economia verda i la internacionalització en el marc d'una política d'especialització territorial definida al llarg de l'última dècada. El consistori compta també amb el suport empresarial, especialment el Clúster de Nutrició i Salut AINS, així com de diferents ajuntaments del Camp -Tarragona, Constantí, la Selva del Camp o Maspujols-. Els projectes que es desenvoluparan a partir d'aquest PECT en l'horitzó de l'any 2020 suposaran una inversió total d'1.924.619 euros, cofinançats al 50% pels fons europeus FEDER de Catalunya i un 25% per la Diputació de Tarragona.

El PECT, assegura el consistori en un comunicat, vol promoure la participació del teixit social i econòmic de les comarques del Camp en l'estratègia d'especialització al voltant de la nutrició i la salut, així com de tots els sectors implicats. L'objectiu final, asseguren, és fer de Reus, el Camp de Tarragona i la seva àrea d'influència d'un pol d'activitat nutricional i de salut de referència internacional, que lideri la innovació i el desenvolupament al sud d'Europa en aquest àmbit, en la línia del Food Valley de Wageningen, a Holanda. També pretén consolidar una xarxa territorial que integri empreses, centres de recerca i desenvolupament, centres de comercialització i distribució i equips professionals especialitzats i altament qualificats, com a base del "progrés econòmic, l'ocupació i la innovació al territori". Una part important dels actius, apunten, es troba ja al voltant dels equipaments que s'han instal·lat a l'entorn del Tecnoparc.

En l'horitzó del 2020, el PECT Nutrisalt s'estructura al voltant de tres eixos de treball. D'una banda, apropar les tecnologies per donar valor afegit als productes alimentaris de proximitat i benestar dels consumidors, creant també nous productes. En segon lloc, assegurant la no toxicitat dels productes amb la creació de plataformes de suport tecnològic a la indústria de la nutrició humana i animal local en ecotoxicitat i seguretat alimentària, així com reduir l'impacte sobre el medi ambient. Per últim, treballar per planificar el futur desenvolupament regional i donar suport a la competitivitat de les empreses i productes agroalimentaris, facilitant la comercialització i la internacionalització, així com espais de cocreació de productes i nous models de negoci.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: