Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona impulsa la ‘Regió del coneixement Catalunya Sud’

El projecte, a càrrec de la Diputació i amb col·laboració de la URV, pretén presentar la demarcació de Tarragona com a regió econòmica europea basada en el coneixement

El director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, Francesc Xavier Grau, i del president de la Diputació, Josep Poblet, durant la presentació del projecte Regió Catalunya Sud El director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, Francesc Xavier Grau, i del president de la Diputació, Josep Poblet, durant la presentació del projecte Regió Catalunya Sud NÚRIA TORRES / ACN
Economia i negocis Júlia Estivill
Dilluns, 21 Mai 2018 16:11

“El coneixement és una força productiva en si mateixa”, aquesta ha estat la idea central que ha volgut transmetre el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, per explicar un dels motius de la creació de la Regió del coneixement Catalunya Sud. “Es vol crear una aliança amb el món del coneixement, ja que és un ens real de transformació de la societat” ha afegit. L’altre motiu de la creació l’ha explicat Francesc Xavier Grau, director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, quan ha fet referència al fet que “Catalunya és massa gran per ser una única regió” i ha afegit que es vol posar en evidència que la política regional actual no està funcionant tan bé com podria fer-ho perquè no s’han identificat correctament aquestes diferents regions que efectivament hi ha a Catalunya. Tanmateix, Grau ha argumentat el perquè cal parlar de regions. Això es deu al fet que aquestes són la base de la política europea, ja que segons el nivell de desenvolupament que aquestes tenen, se’ls atribueix un PIB o un altre.

Poblet ha definit la regió com a un conjunt de lideratges compartits que tenen diversitat però amb voluntat d’unir aquesta diversitat i crear una estratègia comuna per a generar noves oportunitats que esdevinguin noves realitats. Tot això, a través del coneixement, que aporta el fet de tenir una universitat, la URV, al territori i de la innovació i la competitivitat. Es tracta per tant, de crear una demarcació basada en un coneixement sense barreres. “Un procés integrador”, ha afegit Grau, “on no quedi cap part del nostre país sense formar-ne part, ningú pot quedar despenjat”.

En aquest moment, el projecte es troba en un punt "singular", en la que es podria denominar segona fase. En ella es busca la implicació directa amb la societat i amb experts. Per aquest motiu, es faran tres sessions a Alcover, Tortosa i el Vendrell, per tal de dur a terme un exercici de comprensió i poder obtenir una visió global. Seran sessions tancades on participaran entre 200 i 300 persones, de tots els àmbits del coneixement, i es tractaran diferents àmbits de la visió de futur com són la sostenibilitat, el benestar i la cohesió social i el desenvolupament econòmic. La síntesi dels resultats obtinguts es calcula que puguin ser presentats públicament abans de les eleccions municipals del maig del 2019.

Finalment, l’exrector ha esmentat que en paral·lel a aquest treball es volen crear una sèrie de projectes que co-ajudin, com és el cas del projecte 'Demola', un acord entre universitat i administració perquè els estudiants puguin participar en reptes reals d’empreses i organitzacions públiques en temes d’interès econòmic, social i cultural. D’aquesta manera, es posa en marxa una pràctica comuna per treballar conjuntament per construir una visió de futur.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: