Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona reunirà el sector agroalimentari en un congrés internacional

Més de 200 experts del sector participaran els dies 10 i 11 de maig a la segona edició de l'Agrifood International Congress que se celebrarà al Tingalado 1 del Moll de Costa

El president de Puertos del Estado, José Llora, i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, han presentat la segona edició de l'Agrifood El president de Puertos del Estado, José Llora, i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, han presentat la segona edició de l'Agrifood PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Febrer 2018 17:13

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president de Puertos del Estado, José Llorca, han presentat avui la segona edició de l’Agrifood International Congress, un esdeveniment bianual organitzat per les dues institucions i que se celebrarà els dies 10 i 11 maig al Tinglado 1 del Moll de Costa. Es tracta d’un congrés de referència internacional que va néixer com a resposta a la demanda del sector de mantenir una trobada com a fòrum per intercanviar coneixements i informació, sense perdre el seu caràcter comercial. El president del Port, Josep Andreu, ha explicat que l'objectiu de la jornada "és parlar, reflexionar i veure com evoluciona el sector i quines són les tendències de futur".

En aquest congrés bianual es debaten diversos temes, des de la producció de matèries primeres, passant pel seu abastiment, transport i logística, fins arribar a la producció ramadera i, finalment, al consumidor. Un dels objectius d’aquest congrés també és el foment del networking entre tots els actors rellevants d’aquest sector per reforçar les relacions comercials.

En aquesta edició s’ha mantingut el mateix format que en la primera edició, amb un dia i mig de ponències que recullen les inquietuds que el sector demanda. Així, el programa previst tractarà sobre la producció agrícola i ramadera mundial com a primer eslavó de la cadena alimentària, incloent-hi la nova PAC, els mercats i la competitivitat de la nostra ramaderia. També es dedicarà especial atenció a la nutrició animal i a les seves estratègies per reduir l’impacte mediambiental de la producció ramadera i a l’economia circular del sector agroalimentari.

En aquests moments es treballa per acabar de tancar tots els ponents, experts de cada una de les matèries que debatran i compartiran les seves tesis amb tot el sector durant aquest congrés. En aquesta jornada es donaran cita les principals empreses del sector agroalimentari (empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shipper...). Si en la primera edició es van superar les expectatives, amb la presència de prop de 240 assistents, enguany s'espera una xifra similar, com a molt de 300 participants.

Tarragona, líder en el sector agroalimentari

El Port de Tarragona és líder a la Mediterrània en moviment de productes agroalimentaris, amb un volum proper als 5 milions de tones anuals, i lidera també el moviment de cereals, farines i pinsos a nivell estatal. D’aquí que sigui el millor escenari per a aquest congrés. Segons ha apuntat el president del Port, Josep Andreu, “en tota la cadena logística, l’abastiment de matèries primeres agroalimentàries és un factor decisiu per a la competitivitat del sector i el Port de Tarragona s’ha convertit en eslavó estratègic d’aquesta cadena”.

El president de Puertos del Estado, José Llorca, ha assenyalat que, “a més de la importància del Port de Tarragona en volum de productes agroalimentaris, cal destacar que és el primer del país en exportació de caps de bestiar. Per això vam creure que el lloc més adient per celebrar l’Agrifood era Tarragona”.

Durant la presentació del congrés, la directora comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, ha presentat la web d’Agrifood 2018, que es pot consultar en el següent link: http://www.agrifoodporttarragona.com.

Dades de Catalunya i Espanya

El sector de la producció càrnica és un dels més importants de la UE, on destaca la producció porcina. A nivell mundial, en el subsector del porcí, l'Estat espanyol es situa en el quart lloc del món, després de Xina, els EE.UU i Alemanya.

Des del punt de vista de les exportacions d’aquests productes càrnics, Espanya ocupa el segon lloc de la UE. Catalunya lidera la producció espanyola, representant quelcom més del 42% de la producció total i, conjuntament amb l’Aragó, produeixen més de 8 milions d’animals per a carn de mitjana anual.

Per alimentar tota la indústria ramadera es produeix un total de 31 milions de tones anuals d’aliments, essent Espanya el segon estat de la UE en la producció de pinsos compostos per a alimentació animal. Catalunya, a nivell estatal també lidera aquest sector productiu, conjuntament amb l’Aragó.

Publicitat