Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els preus cauen vuit dècimes al gener a Tarragona i deixen la inflació més baixa de Catalunya

La disminució del cost de la factura elèctrica refreda l'economia en el primer mes de l'any

Al sector del vestit i del calçat és on els preus han baixat més d'un 15% Al sector del vestit i del calçat és on els preus han baixat més d'un 15% CEDIDA
Economia i negocis ACN
Dijous, 15 Febrer 2018 15:14

La temporada de rebaixes i la fi de la campanya de Nadal i de Cap d'Any han provocat una caiguda de preus en relació amb al desembre que aquest any s'ha concretat a Tarragona amb una reducció de vuit dècimes, especialment pel comportament de la cistella del sector del vestit i el calçat on els preus han baixat més d'un 15%, segons l'institut d'estadística espanyol. La inflació anual s'ha situat al gener a Tarragona en el 0,4%, vuit dècimes menys que al desembre i cinc dècimes per sota de la mitjana catalana. Tarragona, amb aquest 0,4%, registra la inflació més baixa de tot Catalunya.

Per trobar una taxa tan baixa a Tarragona cal remuntar-se fins al setembre del 2016 (0,2%). El refredament d'aquesta taxa anual de la inflació s'ha produït sobretot per la forta pressió a la baixa que ha protagonitzat la caiguda del preu de la factura elèctrica per contra de la pujada que va registrar al gener del 2017.

Publicitat