Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Empresaris valencians diuen que "no s'està construint una nova plataforma d'AVE a Tarragona-Castelló"

Els trens veuran limitada la seva velocitat a causa de l'absència dels requeriments tècnics adequats en la infraestructura

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) Vicente Boluda intervé durant la revisió semestral del Corredor Mediterrani El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) Vicente Boluda intervé durant la revisió semestral del Corredor Mediterrani AVE
Economia i negocis ACN
Dijous, 18 Gener 2018 07:32

L'Associació Valenciana d'Empresaris ha denunciat a través d'un comunicat que els trens de passatgers que circulin pel futur tram Tarragona-Castelló del Corredor Mediterrani no podran assolir velocitats entre els 300 i els 350 quilòmetres per hora, malgrat ser una plataforma d'ample internacional. Segons que han explicat en un comunicat, aquesta limitació es produeix perquè la infraestructura actual no va ser projecta per a l'AVE, un fet que impedirà velocitats màximes per a passatgers, tot i que no així per a mercaderies. Els empresaris apunten a deficiències com l'absència dels radis via adequats, que la infraestructura no està electrificada a la potència requerida, que no hi ha la distància entre els eixos de via i les distàncies a la catenària que necessiten els trens que circulen a màxima velocitat. Així mateix, troben a faltar els sistemes de seguretat ERTMS, tot i que afegeixen que s'instal·laran posteriorment.

"En definitiva, no s'està construint realment una nova plataforma AVE entre Tarragona i Castelló. Per això, encara que en un futur circulin trens AVE, ho faran per sota de la velocitat per a la qual estan preparats", denuncien.

Els empresaris, a través del web que impulsen 'www.elcorredormediterraneo.com', assenyalen que continuaran exigint i reivindicant "la doble plataforma d'ample internacional i l'alta velocitat real per a tot el traçat del Corredor Mediterrani, sense excepció" i afegeixen que animen els ciutadans a signar el manifest que han penjat al seu web.

Publicitat