Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’atur baixa un 3,9% a la Bisbal del Penedès en comparació amb el 2016

Aquest mes de desembre s'han registrat 47 persones aturades menys que el desembre de 2016, segons fonts municipals

Imatge d'arxiu de la visita de l'alcaldessa de La Bisbal, Agnès Ferré, a un dels cursos de formació del SOM Bisbal Imatge d'arxiu de la visita de l'alcaldessa de La Bisbal, Agnès Ferré, a un dels cursos de formació del SOM Bisbal CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Gener 2018 16:43

El desembre de 2016 hi havia una taxa d'atur del 23,72% amb un total de 328 persones aturades (registrades) a la Bisbal del Penedès. El desembre de 2017 la taxa d'atur havia baixat fins al 19,82% amb un total de 281 persones aturades (registrades). Aquesta davallada de l'atur es deu, en bona part, a la tasca que s'ha fet des del Servei d'Ocupació Municipal de la Bisbal (SOM Bisbal) de la regidoria d'Ocupació, que ha promogut diferents iniciatives durant l'any que han ajudat a incentivar l'ocupació entre els habitants de la vila i altres municipis de la comarca.

Entre les iniciatives que s'han dut a terme durant l'any 2017 destaquen els diversos plans d'ocupació que s'han tirat endavant. En primer lloc, s'ha creat i liderat la primera xarxa d'ocupació comarcal, que ha aconseguit donar feina a 59 persones d'arreu del Baix Penedès. S'han contractat 6 persones a través de la subvenció de contractació en pràctiques per a joves inscrits al Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat. També s'han fet 6 contractes nous de col·laboració social que han donat feina a 6 persones durant un temps determinat en tasques de l'Ajuntament i s'han formalitzat 3 contractes a través de la subvenció TREFO del Consell Comarcal del Baix Penedès per realitzar feines dins de la brigada municipal de la Bisbal del Penedès.

D'altra banda, el 2017 l'Ajuntament també ha seguit incentivant l'ocupació municipal apostant per oferir subvencions als nous autònoms així com per subvencionar les empreses bisbalenques que hagin contractat persones aturades del municipi per ampliar la seva plantilla. Aquestes subvencions s'oferiran també aquest 2018.

La formació

Quant a formació, l'Ajuntament de la Bisbal ha dut a terme tres activitats formatives, de 15 hores cadascuna, adreçades a persones derivades per les treballadores i els treballadors socials del Consell Comarcal, amb la finalitat de millorar les seves habilitats en l'ocupació i la recerca de feina. També s'han realitzat cursos per fomentar l'ocupació, un curs formatiu de coaching adreçat a persones treballadores o autònomes, el curs de català B2 i el curs de Monitors/es de lleure organitzat per l'Oficina Jove del Baix Penedès i l'Ajuntament de la Bisbal amb la participació de més d'una vintena d'alumnes.

El projecte del Servei d'Ocupació Municipal de la Bisbal (SOM Bisbal) va néixer l'any 2016 i en menys de dos anys s'ha convertit en un referent al territori en matèria d'ocupació. Des de la seva creació, el SOM Bisbal ha aconseguit inserir un total de 162 en l'àmbit laboral.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: