Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El sector financer continuarà reduint oficines i personal a la demarcació de Tarragona

El darrer Observatori de la CEPTA preveu que continuï aquesta tendència i alerta de desaparició de serveis bancaris a les zones rurals

El tancament de l'únic caixer automàtic que hi havia a Cornudella de Montsant va provocar a l'estiu les queixes veïnals i de l'Ajuntament El tancament de l'únic caixer automàtic que hi havia a Cornudella de Montsant va provocar a l'estiu les queixes veïnals i de l'Ajuntament CEDIDA
Economia i negocis Blanca Jara
Dimarts, 19 Desembre 2017 14:01

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ha presentat avui el seu Observatori anual dedicat a l'estudi de les tendències en els recursos financers confirma que continuarà el procés de reducció d'entitats, oficines i personal adscrits al sector. El president de CEPTA, Joan Antoni Belmonte, ha alertat de les conseqüències que aquesta tendència suposa sobretot per al sector rural, que es tradueixen en una desertització bancària generalitzada en els municipis més petits, que queden desproveïts de serveis bancaris propers.

Per la seva banda, el cap del Gabinet d'Estudis de CEPTA, Juan Gallardo, ha explicat que el nombre d'entitats financeres a la demarcació de Tarragona ha passat de 28, al principi de la crisi, a 7 actualment. Aquesta contracció de les entitats que ha provocat una reducció del nombre d'oficines, es concentra en l'àmbit rural, ja que més de la meitat de les oficines tancades se situen en els territoris petits. Si aquesta dinàmica es manté, el fenomen de pèrdua de presència d'oficines bancàries i, fins i tot, de caixers automàtics a les zones rurals i perifèriques, es veurà significativament agreujat en el futur. En aquest sentit, els principals damnificats són les persones grans, que es troben en una situació de dependència de la gent més jove i de la tecnologia, una altra de les tendències a l'alça en termes de gestió de serveis bancaris i atenció al client que, tot i tenir aplicacions molt positives, no s'adapta a les necessitats d'aquest sector de la societat.

CEPTA conclou que el procés de transformació que experimenta el sector bancari des de la crisi encara no ha acabat i que es materialitza en la reducció de personal, així com en la implantació de menys oficines més grans, situades en els nuclis financers. També alerten que cada cop serà més difícil accedir als serveis bancaris, ja que la reducció d'actors i oficines posa en risc la competència, la qual cosa implica un encariment del crèdit i els serveis, una tendència que augmentarà en els pròxims anys.

Publicitat