Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DOP Siurana produirà 5 milions de litres d’oli

Aquesta quantitat servirà per extreure almenys un 70% d’aquest producte

Presentació de l'oli verge extra de la DOP Siurana Presentació de l'oli verge extra de la DOP Siurana JOAN GOMIS
Economia i negocis Joan Gomis/ Reus Digital
Dilluns, 13 Novembre 2017 08:47

La DOP Siurana preveu extreure 5 milions de litres anuals d’oli de la varietat arbequina durant la present campanya, una xifra regular al llarg dels anys. Aquest quantitat servirà, almenys, per extreure un 70% del producte. En el marc de la presentació de l’oli de la collita 2017-18, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va reconèixer l’esforç “dels 8.000 productors” i va afirmar que a tots els uneix “la passió per la terra”. També va assegurar que l’objectiu sempre és “aconseguir el 100% de la producció, però diverses causes ho impedeixen”.

Segons Galceran, hi ha estudis, com ara el Predimed, que certifiquen que l’oli d’oliva verge extra ajuda a combatre l’envelliment i prevenir malalties cardiovasculars i “les dones que l’utilitzen tenen menys risc de patir càncer de mama”.

Lectura moderna

Per la seva banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va elogiar la tasca dels productors. “Han fet una lectura moderna d’un cultiu històric molt arrelat a les nostres terres”, va assenyalar. “Els productors de la DOP saben que tenim magnífiques terres i ho aprofiten cada any per millorar-ne la qualitat i poder servir als consumidors un producte de qualitat”, va concloure.

La DOP Siurana tindrà, enguany, una padrina de luxe: la reconeguda corredora de muntanya Núria Picas. “Representa els valors de la DOP: esforç, tenacitat, lluita diària, estima per la terra i el treball i superació d’obstacles fins al final”, va explicar Galceran en el transcurs de la presentació. El Consell li va donar com a obsequi una botella de l’oli nou elaborat i li va fer lliurament d’una samarreta esportiva amb la serigrafia de la DOP. “La pròxima cursa la faré amb aquesta samarreta, si el temps ho permet”, va bromejar Picas.

Producció lleugerament més elevada

Malgrat que, els darrers tres anys, a Catalunya ha disminuït la producció de l’oli DOP Siurana a causa de la persistent sequera, Galceran va afirmar, durant la presentació, que la producció d’enguany és una mica més elevada que el curs passat. El motiu d’aquest lleuger repunt ha estat la calor, que ha provocat que s’hagi extingit la incidència de la plaga d’una mosca que malmet directament l’oliva arbequina.

Publicitat