Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pacte institucional per fomentar l’ocupació al Camp

Alcaldes i regidors de Tarragona, Reus, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet i la Conca signen una declaració per la concertació territorial en favor del desenvolupament econòmic

Alcaldes i regidors que ahir van signar l'anomenada 'Declaració de la Cessetània', al Convent de les Arts d'Alcover Alcaldes i regidors que ahir van signar l'anomenada 'Declaració de la Cessetània', al Convent de les Arts d'Alcover JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Economia i negocis Carina Filella / El Punt Avui
Divendres, 07 Juliol 2017 08:02

Reduir les actuals taxes d’atur i l’excessiva temporalitat del mercat de treball i activar la demanda interna autogeneradora de nova ocupació són dos dels objectius que es marquen els ajuntaments que ahir van signar una declaració institucional per promoure el desenvolupament econòmic al Camp de Tarragona. El pacte, el van signar alcaldes i regidors de Tarragona, Reus, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L’acte d’ahir, que va tenir lloc al Convent de les Arts d’Alcover, era organitzat conjuntament per Idetsa, VallsGenera, Tarragona Impulsa, ConcaActiva i Mas Carandell, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcover i el Grup Intermunicipal de la Catalunya Sud, format per un equip tècnic d’agents públics i privats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fomenten de manera col·laborativa l’ocupació, la formació i el desenvolupament local. “Els municipis ja hem anat avançant de forma independent, però ara aquest pacte ens ha de permetre ser més innovadors i emprenedors, amb una visió conjunta i plural”, va dir Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació i de Recursos Humans de Reus.

La declaració per l’impuls de la concertació territorial al Camp de Tarragona, que s’ha batejat amb el nom de Cessetània, té el doble objectiu de presentar, per una banda, la voluntat d’impulsar iniciatives de desenvolupament econòmic i social intel·ligents, i per l’altra, de donar suport al desplegament de la Llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del servei públic d’ocupació de Catalunya (SOC). De fet, en la jornada d’ahir hi van prendre part Mercè Garau, directora del SOC, que va insistir en la necessitat de “treballar des del territori” per fomentar l’ocupació.

Amb una població de més de 610.000 habitants, l’atur registrat al Camp és d’un 14,05%, una xifra superior a la mitjana catalana, que se situa en el 12,69%. “Un atur moltes vegades de llarga durada que porta a desigualtats i situacions d’exclusió social”, segons s’indica en la declaració. L’acte d’ahir va ser, sobretot, una declaració d’intencions per prioritzar l’ocupació, per instar també tots els actors socials i econòmics del territori “a coordinar-se i concertar en el marc dels reptes comuns”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: