Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falset celebra la festa de l’Encamisada aquest cap de setmana

Més d'una cinquantena de cavalleries participaran en les desfilades

Imatge d'època de l'Encamisada de Falset. Imatge d'època de l'Encamisada de Falset. CEDIDA.
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 13 Gener 2017 18:27

Falset viurà aquest cap de setmana, 14 i 15 de gener, una de les seves festivats més representatives, l’Encamisada. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, l’Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni Abat, però, a diferència d’altres festes similars, en aquest cas es rememora també una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició local, els falsetans van aprofitar una nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se del setge al que estaven sotmesos pels francesos.

Al llarg del cap de setmana els falsetans i falsetanes tornaran a vestir-se amb les robes tradicionals i recorreran els carrers del poble amb cavalleria i carruatges amb la participació d’una cinquantena de cavalleries. Les desfilades, que encapçalaran la Colla de Dimonis i la Banda de Música Vila de Falset, s’iniciaran a les 19.30 h del dissabte i a les 11 h del diumenge i que partiran des del Celler Cooperatiu.

A banda de les rues, entre els actes destacats d’aquest cap de setmana festiu cal fer esment al pregó que tindrà lloc dissabte al vespre a la plaça de l’Església, la benedicció dels animals del diumenge al matí i la Missa Major de diumenge al migdia, en la qual es ballarà la Jota de Falset i es beneiran els Panets de Sant Antoni, panets que es posaran a la venda un cop finalitzi la missa. En el següent enllaç es pot consultar el detall de la programació (http://www.falset.org/activitats/lencamisada).

L’Encamisada és organitzada pel Centre d’Estudis Falsetans. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, la Parròquia Sant Maria, Ràdio Falset i Dinàmica Sonorització i Serveis Tècnics i Cafès Novell-l’espresso.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: