Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc serà Vila del Llibre de Catalunya

Amb la proposta es vol promoure el territori a través de l'atractiu de la literatura

L'Ajuntament de Montblanc prepararà, amb les entitats, la programació d'actes literaris i culturals de les jornades. L'Ajuntament de Montblanc prepararà, amb les entitats, la programació d'actes literaris i culturals de les jornades. EL PORTAL NOU.
Cultura Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dilluns, 26 Desembre 2016 11:21

Montblanc serà Vila del Llibre de Catalunya durant el cap de setmana de l'1 i 2 d'abril de l'any vinent. D'aquesta manera, la capital de la Conca de Barberà serà la tercera població que tindrà aquesta iniciativa, després de Bellprat i Cervera. Per aquest motriu, el consistori ja treballa amb altres entitats de la vila per tal de confeccionar el programa d'actes literaris i culturals.

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya és una iniciativa que neix com a proposta per a petits municipis o bé pobles i ciutats de més dimensions en zones allunyades dels grans circuits que creuen en la cultura com a motor per reactivar-se socialment i econòmicament. 'Una Vila del Llibre' recupera espais i els reconverteix en llibreries de segona mà o en llocs de creació que rescaten els oficis del llibre, com ara l'enquadernació, cal·ligrafia, impressió artesana, il·lustració...

A més, ofereix programes d'activitats basats en la literatura, pensats per a tots els públics, que es poden exercir de manera estable o com a trobades puntuals de petit i gran format, com poden ser tallers, presentacions de llibres, trobades amb autors, exposicions, festivals del llibre... Amb les propostes, també es permet descobrir el territori.

Per tant, l'esdeveniment ofereix la possibilitat de desenvolupament econòmic i social sostenible en el territori a través de la literatura. Partint de les estructures que ja hi ha, intenta donar una vida nova a espais abandonats i implicar la població en propostes que atreguin visitants interessats en la cultura i les tradicions.

Durant les jornades també es dóna una segona oportunitat al llibre de paper, ja que s'estableix un Punt Verd, gestionat per entitats socials, on es recullen títols ja rebutjats, es classifiquen, es revaloren i es posen a disposició del públic en llibreries de segona mà, físiques i en línia. En les seves instal·lacions, es prioritza la reutilització de mobiliari i altres estris. També descentralitza la cultura, la treu de les grans urbs i la connecta amb el territori. Esdevé l'excusa perfecta per descobrir racons que, d'una altra manera, no figurarien en els plans de lleure dels ciutadans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: