Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Pastorets de l'Espluga compleixen 40 anys rejovenits

Seran al Teatre del Casal per Nadal i el 7 de gener amb nova adaptació del pròleg que signa Xavier Lozano

Els Pastorets de l'Espluga són uns dels més espectaculars del Camp de Tarragona. Els Pastorets de l'Espluga són uns dels més espectaculars del Camp de Tarragona. JOSEP TORRES.
Cultura Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 23 Desembre 2016 18:47

Els Pastorets de l'Espluga celebren aquest Nadal el quarantè aniversari d'inici de les representacions al Teatre del Casal de l'Espluga. De fet, a la localitat ja s'havien fet representacions d'Els Pastorets de Folch i Torres de manera continuada entre el 1939 i el 1962 al Centre Cultural. No va ser fins al 1976 quan, buscant una font de finançament per poder organitzar una cavalcada de Reis local a l'Espluga, que es van tornar a representar Pastorets, aquest cop ja al Casal i en anys alterns. Aquestes festes es podran veure per Nadal i el 7 de gener a dos quarts de set de la tarda.

L'espectacle es desenvolupa sota la direcció de Josep M. Mercadé, amb més d'un centenar de persones involucrades per posar en escena una de les representacions més espectaculars del Camp de Tarragona, atesa la magnitud del Teatre del Casal i els recursos de llum, so i efectes especials.

Nova versió del pròleg

Coincidint amb el centenari del text de Folch i Torres, el grup Tratea Teatre del Casal canvia el pròleg escrit per Josep Vallverdí el 2014 i recupera el pròleg clàssic de l'obra, però amb una nova adaptació signada per Xavier Lozano que el fa més contemporani i en redueix la durada, amb l'objectiu de mantenir la part més simbòlica i tendra d'aquesta escena introductòria, però donant la paraula a tots els personatges. També s'han repensat les escenes diabòliques, que donaran un nou caràcter als dimonis dels pecats capitals que estaran acompanyats per una desena de dimoniets. Pel que fa al repartiment, s'ha de destacar Clara Sans, que l'any 2000 feia de Nen Jesús a l'escena del naixement i en aquesta ocasió serà la Isabeló que acompanya Xavier Lozano i Marc Civit com a Lluquet i Rovelló.

Els Pastorets

25 de desembre i 7 de gener

www.facebook.com/PastoretsEspluga

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: