Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença la sisena edició del Most Festival amb noves seus al Priorat i el Montsant

L'esdeveniment s'ha fixat l'objectiu d'arribar a totes les DO de Catalunya a curt termini

Una activitat de cinema i visita al celler Cal Descregut de Vilobí del Penedès, en l'edició del Most de l'any passat. Una activitat de cinema i visita al celler Cal Descregut de Vilobí del Penedès, en l'edició del Most de l'any passat. TAEMPUS.
Cultura Taempus/ ACN
Dissabte, 05 Novembre 2016 08:33

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava ha començat aquesta setmana la sisena edició amb la incorporació de la DO Montsant i la DOQ Priorat i la voluntat d'anar aplegant la resta de denominacions d'origen de Catalunya en els pròxims anys. Aquest any s'hi han afegit la DO Montsant i la DOQ Priorat, fet que els organitzadors veuen com “un pas més” per poder estendre el festival a tots els territoris vitivinícoles del país. “Les característiques del nostre projecte ho fan gairebé obligat”, segons Manel Balaguer, codirector del festival. 

El 6è Most s'allargarà fins al 13 de novembre i multiplicarà tant les projeccions fora de Vilafranca com les activitats complementàries als films. Té un lloc destacat en el programa d'enguany l'homenatge del 20è aniversari de la sèrie 'Nissaga de Poder', emesa el 1996 a TV3 i considerada “un punt d'inflexió” en la promoció del Penedès. En la jornada inaugural de dijous, els organitzadors van lliurar el premi honorífic al dramaturg Josep M. Benet i Jornet, impulsor de la sèrie (el segon premi honorífic el van lliurar anit al sommelier Josep Roca); i dimarts es farà una taula rodona al Vinseum a partir de les 20:00h, sobre aquesta sèrie, amb la participació del celler Nadal, on es va filmar una part important dels exteriors de la sèrie.

En aquesta edició, a la secció 'Collita' hi competeixen 34 produccions, entre documentals, ficcions, promocions i videoart. A la secció 'Brots', de curtmetratges se n'han seleccionat 30 produccions de 300 candidates, entre les quals destaquen 'Timecode', 'El Adiós' i 'Criatures'. I a la secció 'Gran Reserva' es preestrenen sis films, dos més que en l'edició passada. Destaquen 'Saint Amour', 'Franz' i 'Loca Alegría', que clausurarà el festival el diumenge 13 de novembre amb el lliurament dels premis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: