Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els arxius comarcals del territori obren portes per a celebrar el Dia Internacional

El pròxim divendres 9 de juny s'organitzen activitats que proposen a la ciutadania que navegui per un oceà de dades, documents, fotografies i vídeos

Arxiu Comarcal del Baix Camp Arxiu Comarcal del Baix Camp ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Juny 2023 18:01

Els arxius comarcals del Camp de Tarragona s’adhereixen amb un intens programa de propostes a la Setmana Internacional dels Arxius, que s’allargarà fins el pròxim 11 de juny. L’epicentre d’aquests actes, destinats a destacar la tasca dels arxivers i les històries que gestionen, documenten i mantenen els arxius, serà el pròxim divendres 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, data en la qual es reivindiquen els arxius d'arreu del món com a garants de la memòria individual i col·lectiva.

Per tant, aquest pròxim divendres, es duen a terme activitats diverses als arxius comarcals, que s’agrupen dins del lema "Som exploradors d’històries, uneix-te a l’equip" i proposen a la ciutadania que navegui per un oceà de dades, documents, fotografies i vídeos.

Dimecres 7 de juny

Arxiu Comarcal del Baix Camp-Reus (18.30 h)

Presentació de la restauració del plànol general de Reus de 1893, de l’arquitecte Pere Casselles i Tarrats. A càrrec d’Anna Ferran, restauradora conservadora i Antoni Pàmies, arquitecte.

Dijous 8 de juny

Arxiu Comarcal del Baix Camp-Reus (17.30 h)

“Arxius: històries i vides. Vine i descobreix-les” Visita guiada on coneixerem la memòria de la ciutat i la comarca a través dels documents i la tasca que es fa des dels Arxius per a conservar-la i difondre-la. La visita finalitzarà amb una explicació de l’exposició “Els projectes de Domènech i Montaner a Reus i comarca”, a càrrec d’Anton Pàmies.

Divendres 9 de juny

Arxiu Comarcal del Baix Camp-Reus

Els més petits a l’Arxiu. “Descobreix l’Arxiu amb el Pere i la Coia, arxivers”. Visita de l’escola del barri i realització d’un taller d’enquadernació.

Arxiu Històric de Tarragona (18.00 h)

L’Arxiu Històric de Tarragona acollirà una sessió divulgativa sobre la problemàtica dels nadons robats, amb el títol de 'El paper dels arxius en la desaparició forçada de menors: llums i ombres'. Aquesta sessió pretén aportar informació sobre la problemàtica dels “nens robats”, una qüestió d’actualitat que afecta a nombroses persones i genera una notable preocupació social. Intervindran dues organitzacions especialitzades en aquest tema, tant des de la perspectiva dels arxius, a través de l’ONG d’Arxivers sense Fronteres (AsF) com, més específicament, l’Observatori de les Desaparicions forçades de Menors (ODFM).

Arxiu Comarcal de la Conca - Montblanc (11.00 h)

Visita guiada a l’arxiu.

Arxiu Comarcal de la Conca - Montblanc (Del 9 al 30 de juny)

Exposició de fotografies 'Saps qui són?'. Als aparadors dels comerços montblanquins i les dues llars d’avis de Montblanc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: