Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Cens d’Artistes del Camp de Tarragona neix per millorar les condicions dels professionals

La iniciativa es presentarà aquest divendres 28 d’abril, a les 19 h, a la Sala d'Actes dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona

Imatge d'arxiu d'un acte del Cens d’Artistes de Catalunya Imatge d'arxiu d'un acte del Cens d’Artistes de Catalunya CONCA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 26 abril 2023 19:33

El Cens d’Artistes del Camp de Tarragona neix per fomentar la inscripció de creadors i creadores que treballen i viuen el territori i millorar-ne les condicions laborals. L’acte de presentació de l’associació es durà a terme aquest divendres 28 d’abril, a les 19 h, a la Sala d’Actes dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

Calendari d’activitats

La presentació del Cens d’Artistes del Camp de Tarragona s’iniciarà a les 19 h amb la benvinguda a càrrec de Virginia Martínez, directora dels Serveis Territorials de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. L’acompanyaran Josep Vives, director general de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i Margarida Troguet, vicepresidenta del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (coNCA), els quals presentaran el cens.

Un cop finalitzat els parlaments, cap a les 19.30 h, està previst un debat per parlar sobre 'La creació cultural al Camp de Tarragona' i que comptarà amb la participació de Dario Cobacho, representant de l’associació ARTSUD, Lídia Papió, pianista i pedagoga musical i Joan Negrié, actor i director de la Sala Trono. El col·loqui estarà moderat per Manuel Guerrero, responsable del Cens d’artistes Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A les 20.15 h serà el torn de l’actuació d’Anna d’Ivori, que oferirà un concert de piano i veu. En acabar, es procedirà a la cloenda de l’acte.

L'Estatut de l'Artista

El Cens d’Artistes del Camp de Tarragona neix després que es creés el Cens d’Artistes de Catalunya l’any 2020, el qual va sorgir com una eina pionera que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, duent a terme un treball exhaustiu de diagnosi i avaluació a partir del qual es millorin les condicions professionals dels artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.

Durant els darrers dos anys es van fer diverses presentacions, conjuntament amb el CoNCA, en diferents llocs del territori i entre les associacions i sectors culturals per tal de donar a conèixer el Cens d’artistes de Catalunya.

Està previst que en breu es creï el Cens de professions connexes a l’artista i altres professionals de la Cultura, que complementa el Cens d’artistes i permetrà de conformar el Cens de professionals de la Cultura. De moment el Cens d’artistes de Catalunya compta amb uns 1.300 inscrits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: