Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga presenta una exposició per reivindicar el paper de la dona durant la història

La mostra “Tros de dona” es podrà visitar al Museu de la Vida Rural, del 31 de març de 2023 al 4 de febrer de 2024

Alguns dels objectes exposats a 'Tros de dona', del Museu de la Vida Rural, que visibilitza les tasques de les dones Alguns dels objectes exposats a 'Tros de dona', del Museu de la Vida Rural, que visibilitza les tasques de les dones ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 31 Març 2023 09:37

L’exposició 'Tros de dona' arriba al Museu de la Vida Rural (MVR) de l’Espluga de Francolí per reivindicar el paper de les dones al llarg de la història. La mostra, comissada per Anna Maria Andevert, vol realçar les tasques diàries i necessàries dutes a terme per les dones, les quals passen sovint desapercebudes. Les peces es trobaran visibles al Museu, des d'aquest divendres 31 de març de 2023 fins al 4 de febrer de 2024.

“Tros de dona” serà inaugurada el mateix divendres 31 de març amb un acte on intervindran la comissaria Anna Maria Andevert, la directora de la Fundació Carulla Marta Esteve i la directora del Museu de la Vida Rural Gemma Carbó. En acabar les intervencions, l’exposició s’obrirà oficialment al públic i es farà un piscolabis.

Aquesta nova exposició és una producció pròpia i ha estat realitat gràcies a un projecte d’investigació impulsat pel mateix Museu i realitzat per Catalina Gayà Morlà, Judith Ruiz Crosas i Laia Sedó Moreno sobre la presència de les dones en l’exposició permanent del Museu.

Les conclusions del projecte diuen que se sol posar el focus en tasques materials, obviant aquelles vitals i imprescindibles com les reproductives. És per això que l’exposició “Tros de dona” neix per reconèixer el valor de totes aquestes tasques i també lloar el paper de les dones en qüestions educatives, afectives, ambientals, sanitàries, físiques, socials i domèstiques.

Estructura de l’exposició

La mostra està estructurada en quatre àmbits; casa, carrer, cos i terra i compta amb peces de la col·lecció del Museu, algunes de les quals encara no havien estat exposades fins ara. L’exposició també està composta per instal·lacions artístiques, videoart, escultures, gravats, fotografies i infografies entre d’altres.

Durant el recorregut les peces etnogràfiques i històriques dialoguen amb obres artístiques contemporànies de creadores com la fotògrafa Joana Biarnès, les artistes Maria Ruido, Anna Dot, Mercedes Pimiento, Beatrice Bizot, Mònica Galera o del col·lectiu de dones artistes Leftovers.

Entrades

Tots aquells qui vulguin visitar l’exposició “Tros de dona” al Museu de la Vida Rural ho podran fer pagant una entrada de 3 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: