Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc celebra el Dia Mundial de la Poesia al llarg de tota la setmana

La Biblioteca acull aquest dimarts la presentació del resultat del projecte 'Joves i versos' i una lectura del poema del rector de Vallfogona en diferents idiomes

La Biblioteca de Montblanc acollirà aquest dimarts la presentació del resultat del projecte 'Joves i versos' i una lectura del poema del rector de Vallfogona en diferents idiomes La Biblioteca de Montblanc acollirà aquest dimarts la presentació del resultat del projecte 'Joves i versos' i una lectura del poema del rector de Vallfogona en diferents idiomes ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Març 2023 21:37

L’Ajuntament de Montblanc organitza un programa d’actes per a celebrar el Dia Mundial de la Poesia, que tindrà lloc el dia 21 de març i al llarg de tota la setmana.

Joves i versos

La primera acció poètica serà el projecte 'Joves i versos'. Es tracta d’una activitat que implica a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’activitat té com a objectiu potenciar i difondre les manifestacions culturals i artístiques juvenils, així com donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals més propers a les noves generacions. Les persones joves que hi participin voluntàriament hauran d’escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana.

Al llarg de tota la setmana prèvia, les famílies han penjat poemes i versos als vidres de la Biblioteca. El mateix dimarts 21 de març, a les 18.00 h, a la Biblioteca, es farà la presentació del resultat del projecte 'Joves i versos'.

Poema el rector de Vallfogona

Seguidament, hi haurà una lectura del poema del rector de Vallfogona de Riucorb en diferents idiomes, i explicació de fets i anècdotes de la vida del rector de Vallfogona a càrrec de l’Escarritx. Aquest acte es farà amb l'acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

Finalment, aquells que ho desitgin podran pintar i escriure poemes i versos als vidres de la Biblioteca Comarcal el divendres, 24 de març, a partir de les 17.30 h i el diumenge, 26 de març, a partir de les 12.00 h, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

El programa, impulsat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Montblanc, s’adhereix als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia que organitza la Institució de Lletres Catalanades. Les activitats s’han organitzat conjuntament amb la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles i l’Associació Escarritx de Montblanc. També hi ha participat l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, així com els col·legis i instituts del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: