Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu del Port presenta aquest dissabte les vivències d'un serrallenc a la batalla de l’Ebre

L'endemà diumenge s'organitza la visita teatralitzada ‘El Port i Emília Mallol’, on es coneixerà la figura del consignatari als ports

Detall del cartell de la conferència ‘Les vivències del Ros de la Guita. Un serrallenc a la batalla de l’Ebre’ Detall del cartell de la conferència ‘Les vivències del Ros de la Guita. Un serrallenc a la batalla de l’Ebre’ CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 10 Març 2023 19:27

Aquest cap de setmana, el recinte del Museu del Port de Tarragona ubicat al Moll de Costa, serà l’escenari de dues activitats vinculades a la memòria històrica: les vivències d’un serrallenc a la batalla de l’Ebre i la coneixença d’un ofici portuari amb llarga trajectòria, com és la del consignatari. Ambdues activitats són gratuïtes.

Aquest dissabte 11 de març, a les 17.30 hores, a la sala d’actes del Museu del Port, Bruno Llordachs Marquès oferirà la conferència ‘Les vivències del Ros de la Guita. Un serrallenc a la batalla de l’Ebre’. És una activitat que organitza el Museu del Port dins del programa de ‘Memòria Democràtica de Tarragona’, impulsat per diferents entitats tarragonines i que enguany dedica a recordar els bombardejos de la ciutat entre 1937 i 1939.

Llordachs Marquès, tot i ser odontòleg de professió, ha esdevingut un veritable expert en la batalla de l’Ebre. Les circumstàncies familiars a la recerca de les restes del seu avi desaparegut en el combat fratricida, el van fer estudiar i cercar dades sobre aquest període històric. L’avi desaparegut, com tants d’altres, va ser el motor d’investigar els fets de la seva mort, des de llibres de registres a les opcions del banc d’ADN. Una recerca que ha pogut determinar on està enterrat el seu avi amb altres desapareguts. En la recerca dels estudis d’aquesta gran batalla, on van sucumbir molts catalans, es pot consultar el web http:/desaparecidosbatallaebro.org.

Visita teatralitzada 

I l'endemà diumenge 12 de març, a les 12 hores, l’espai museístic acollirà la visita teatralitzada ‘El Port i Emília Mallol’ on es coneixerà la figura del consignatari als ports amb Emília Mallol en el recinte museístic. És una activitat gratuïta adreçada a públic general i cal fer reserva prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: