Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cicle de cinema familiar 'CineXic' d'Òmnium Cultural suma dues noves sales al Tarragonès

La Secuita projectarà pel·lícules familiars en català cada mes

El Teatre de la Secuita i el Teatre de l’Argilaga se sumen al cicle de cinema familiar 'CineXic' d'Òmnium Cultural El Teatre de la Secuita i el Teatre de l’Argilaga se sumen al cicle de cinema familiar 'CineXic' d'Òmnium Cultural ÒMNIUM CULTURAL
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Gener 2023 11:06

'CineXic', el cicle de cinema familiar doblat en català d’Òmnium Cultural, arribarà a quatre sales al Tarragonès aquest 2023. La Secuita s’incorpora al cicle amb dues sales, que se sumen a les que ja formen part del circuit a la comarca, Vilallonga del Camp i Creixell.

La Secuita projectarà una pel·lícula cada mes, alternant entre les seves dues sales, el Teatre de la Secuita i el Teatre de l’Argilaga. Les projeccions començaran aquest dissabte, 28 de gener, al Teatre de la Secuita, amb la pel·lícula Gordon i Paddy. El mes de febrer serà el torn de la pel·lícula Al sostre del món, que es projectarà al Teatre de l'Argilaga el dia 25.

Aquest 2023 es programaran vuit pel·lícules dirigides a un públic d’entre 3 i 12 anys, que es projectaran cada mes amb excepció dels mesos d’estiu a 65 sales repartides per tot el territori: 60 poblacions de 29 comarques catalanes acolliran les projeccions, on s’esperen més de 30.000 persones, el doble que el 2022. Al Tarragonès, les pel·lícules del 'CineXic' es podran veure al Cine Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp, al Casal Municipal de Creixell, i ara també a la Secuita.

Un sector clau pel futur de la llengua

Òmnium considera l’audiovisual i el cinema un sector estratègic per revertir el descens de l’ús social del català i millorar la situació de la llengua en el futur, i critica que ni l’Estat ni la majoria de plataformes mostren voluntat a l’hora de protegir-lo en aquest àmbit. A les noves generacions, a primària, aproximadament un 30% dels alumnes no fan servir mai o gairebé mai el català, i el projecte 'CineXic', precisament, vol incidir en aquesta franja pensant en el futur de la llengua.

Vuit pel·lícules per impulsar el cinema infantil en català al territori

Les pel·lícules projectades sota el segell 'CineXic' tenen qualitat artística i pedagògica, i són seleccionats amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals. Per a l’edició del 2023 s’han escollit vuit pel·lícules de reestrena, de distribuïdores independents locals, combinant curtmetratges i llargmetratges, majoritàriament europeus, tots doblats al català. Són els següents: 'Gordon i Paddy' (gener), 'Al sostre del món' (febrer), 'El Cargol i la Balena' (març), 'La mama és pura pluja' (abril), 'Jacob' (maig), 'Mimi i els gossos del barri' (juny), 'Neu i els arbres màgics' (setembre), 'Solan & Eri' (octubre), 'Missió a la lluna' (novembre) i 'Operació Pare Noel' (desembre).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: