Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Albert Ruiz i Maria Franquès, Sant Jordi i Princesa de la 36a Setmana Medieval

La 36a edició se celebrarà del 21 d'abril a l'1 de maig a Montblanc

Albert Ruiz i Maria Franquès seran Sant Jordi i Princesa de la 36a Setmana Medieval de Montblanc Albert Ruiz i Maria Franquès seran Sant Jordi i Princesa de la 36a Setmana Medieval de Montblanc SETMANA MEDIEVAL DE MONTBLANC
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 22 Gener 2023 17:36

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ja té protagonistes. Albert Ruiz serà qui encarnarà Sant Jordi, mentre que Maria Franquès farà el paper de Princesa en aquesta 36a edició, que se celebrarà del 21 d'abril a l'1 de maig a Montblanc.

Tots dos van ser escollits aquest passat dissabte a la nit amb els vots dels socis i les sòcies de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc en una gala on es va recuperar el format presencial de públic i el sopar a l'antiga església de Sant Francesc, però també es va poder seguir en directe per Tac12. En total hi havia dues candidates a Princesa i tres a Sant Jordi, recordem que hi poden optar tots els nois que l'any en curs compleixen 21 anys i les noies que en tenen o en faran 18. Finalment, Maria Franquès i Albert Ruiz van resultar ser els afortunats, després de completar diverses proves de coneixement, d'improvisació i d'interpretació.

Durant la gala d'aquest dissabte també es van donar a conèixer la resta de protagonistes de la Setmana Medieval 2023. Lluci Martínez i Jaume Farré seran la Reina i el Rei de la 36a edició de la festa. Laura Torrell i Diego Martínez seran els Veguers; Elisenda Garcia i Jordi Albalat els nobles de la casa Alenyà; Ivanka Gasco i Jordi Garrido els nobles de la casa Vilafranca; i Aida Rovira i Ramon Ferrayuoli els nobles de la casa Gener.

La gala també va servir per presentar un nou col·lectiu de la festa medieval que enguany s'estrenarà. Es tracta del grup d'Arqueres que participarà en les comitives i als diversos actes. Aprofitant el relleu generacional i la grandesa de les comitives s'ha volgut crear aquest nou col·lectiu que il·lustrarà una nova indumentària creada per la secció de vestuari de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

L'Associació Medieval també va recuperar el sopar, que amb la pandèmia no s'havia pogut celebrar. Amb l'antiga església de Sant Francesc guarnida per a l'ocasió, més de 200 persones van vibrar i celebrar un dels primers actes de l’associació.

En el marc del sopar es va donar a conèixer el cartell de la 36a edició de la festa, que enguany protagonitzen dues dones, vestides de medieval, feinejant al campament de poble. Aquest espai situat a la muralla de Sant Jordi i estrenat l'any 2018 vol posar en valor la vida medieval i, a la vegada, incentivar que la gent vestida de poble participi de la festa. La fotografia que il·lustra el cartell d'enguany és del fotògraf montblanquí Paulino Gascón i el disseny de l'estudi Crea2.

Gala Princesa i Sant Jordi de Montblanc 2023

La 36a Setmana Medieval estrenarà nou format de la Llegenda de Sant Jordi i potenciarà els espectacles de petit format i familiars

Després del sopar es va presentar l'avantprograma de la 36a Setmana Medieval, que enguany se celebrarà novament durant dos caps de setmana, del 21 d'abril a l'1 de maig, destacant que el segon cap de setmana, tindrà quatre dies de festa, des de divendres i fins dilluns.

Del primer cap de setmana, destaquen el pregó i la Dracum Nocte, que es farà el divendres 21 d'abril. Del dissabte 22 d'abril el més destacat és la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que aquest any estrena format i guió on s'explicarà la llegenda de Sant Jordi d'una manera diferent, però sent fidels al text original de Joan Amades. Dissabte es completarà amb les Nits Malignes. Per tancar el primer cap de setmana el dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi, tindrà lloc l'entrega de la rosa a l'escenari del Foradot.

Del segon cap de setmana, destaquen les rondes trobadoresques, el sopar medieval, el torneig medieval nocturn i la Bevenda dels portals, als quals assisteixen milers de persones. Durant el diumenge es faran recreacions de la vida medieval amb un nou format perquè els visitants puguin viatjar a l'època medieval en una de les nits més autèntiques de la Setmana Medieval, a més a més, com a novetat se celebrarà un concert de música folk durant el diumenge a la nit. El dilluns, a banda dels actes que es duran a terme durant tots els dies, també hi haurà l'acte de cloenda.

Una altra de les novetats d'aquest any seran els espectacles de petit format de caire familiar que des de l'associació han volgut doblar esforços perquè aquests tinguin un paper més rellevant durant la Setmana Medieval. El claustre de Sant Francesc acollirà bona part d'aquests espectacles de petit format i dirigits a un públic familiar, així, al llarg dels dos caps de setmana, es programaran multitud d'actes de petit format, de producció pròpia i també a càrrec de companyies que adapten els seus espectacles a la festa. Durant els dos caps de setmana de la festa també s'ha previst fer el mercat medieval, el mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà, l'escola cavalleresca o la mostra d'oficis.

Els principals protagonistes de la Setmana Medieval han comparegut aquest diumenge al migdia davant dels mitjans de comunicació per fer la tradicional fotografia, enguany al portal de Sant Francesc.

Avantprograma d’actes de la 36a edició de la Setmana Medieval: www.setmanamedieval.cat

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: