Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constantí presenta un programa d'actes de Nadal amb prop de quaranta propostes

La recuperació dels "Nous Pastorets de Constantí" a càrrec de "Les Forques" i del concurs d'aparadors nadalencs són alguns dels atractius

La recuperació de la convocatòria del Concurs d'aparadors nadalencs és una de les novetats del programa de Nadal d'enguany La recuperació de la convocatòria del Concurs d'aparadors nadalencs és una de les novetats del programa de Nadal d'enguany AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 30 Novembre 2022 08:08

Constantí iniciarà aquesta setmana la programació d'actes de Nadal, amb prop d'una quarantena de propostes que s'organitzen des de l'Ajuntament, així com també per part  de les diverses entitats i associacions del municipi. Entre les novetats, destaca la recuperació dels "Nous Pastorets de Constantí", a càrrec de l'Associació d'Amics del Teatre "Les Forques", així com la represa del concurs d'aparadors nadalencs.

Aquest divendres 2 de desembre es farà la presentació de la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers de Constantí, que premiarà les compres que es realitzin als comerços locals. Aquest any, a més, es recupera el concurs d'aparadors nadalencs del 12 de desembre al 9 de gener.

El diumenge 4 de desembre arribarà una nova edició de l'activitat 'Constanti-ó!!', pensada per gaudir en família i que consistirà en anar a buscar els tions perduts pels racons del terme. El dimarts 6 de desembre es farà el dinar Pre-Nadal que organitza l'Associació de Pensionistes i Jubilats al Pavelló Poliesportiu.

L'encesa de l'arbre de Nadal

Tot i que l’ambient i l’esperit nadalenc ja es podrà gaudir des d’uns dies abans pels carrers del poble, el divendres 16 de desembre es farà l’encesa simbòlica d’un gran arbre de Nadal a la plaça de les Escoles Velles. L’encesa anirà acompanyada d'un espectacle adreçat a tota la família. Durant l’acte també es podrà descobrir la decoració nadalenca elaborada pel Centre de Dia i la Llar d’Infants, a la mateixa plaça. El mateix divendres 16 tindrà lloc el recital poètic de Nadal organitzat per l'Associació Literària de Constantí al Sindicat Agrícola.

Constantí, amb 'La Marató de TV3'

Un any més, també s'inclouen a la programació nadalenca les activitats solidàries per 'La Marató de TV3'. La botigueta solidària "Retalls", les Lectures solidàries organitzades per la Biblioteca, o la XIII Marató Musical organitzada per l'Escola de Música amb la col·laboració del Club Patí i el Club Gimnàstica Estètica i Rítmica Constantí, són algunes de les activitats que aniran destinades a recaptar fons per la Marató, que aquest any estarà dedicada a les malalties cardiovasculars.

Entre els actes habituals de la programació destaca una nova edició de la Plantada del Pessebre a càrrec de l’associació Moto-Clàssic al Pont de les Caixes, i el tradicional Pessebre que es podrà veure durant totes les festes a l'antic mercat municipal. Aquest any, es recupera el Taller de cuina de Nadal a l'Escola d'Adults, a càrrec del cuiner professional Sergi Gatell. El dissabte 17 de desembre, els més petits de la casa podran gaudir de l'espectacle infantil "Frozen" al Pavelló Poliesportiu.

Durant la setmana prèvia al Nadal, les escoles del municipi celebraran els tradicionals Festivals de Nadal, que es faran a nivell intern de cada centre adreçats a les famílies dels alumnes. A més, tampoc faltarà a la programació la tradicional Cantada d'una Nadala conjunta a la plaça de les Escoles Velles, una multitudinària activitat coordinada per l'Escola Municipal de Música que comptarà amb la participació de l'alumnat de la Llar d’Infants Gu-gu, les  escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà, i l'Institut de Constantí.

Es recuperen els “Nous Pastorets de Constantí”

Una de les principals novetats serà la recuperació dels "Nous Pastorets de Constantí" a càrrec de l’Associació d’Amics del Teatre “Les Forques". La tradicional obra nadalenca, que no s'ha pogut representar els dos darrers anys a causa de la pandèmia, es podrà veure els dies 25 i 26 de desembre al Pavelló Poliesportiu.

Durant els dies 27, 28, i 29 de desembre el Pavelló Poliesportiu tornarà a ser l’escenari d’una nova edició del Parc de Nadal, organitzat per les àrees de Festes i Joventut de l'Ajuntament, i que durant 3 dies oferirà activitats educatives i de lleure i tallers d’allò més diversos per als infants i joves.

I per acomiadar l’any, la nit del 31 de desembre es recupera el tradicional Sopar i Revetlla de cap d’any al Pavelló Poliesportiu amb  l’actuació musical de l'Orquestra La Selvatana. Les entrades per al Sopar i la Revetlla de Cap d’any es podran comprar anticipadament a l'OAC de l’Ajuntament i la mateixa nit al Pavelló Poliesportiu

L'arribada dels Reis d'Orient

Els dies 4 i 5 de gener, els patges reials instal·laran el campament reial al Pavelló i recolliran les cartes dels nens i nenes de Constantí. I el dijous 5 de gener arribarà la tradicional  Cavalcada dels Reis Mags d’Orient pels carrers del poble. Un cop acabada la cavalcada, els reis mags es desplaçaran fins al Pavelló per rebre la visita dels infants i fer-los entrega dels regals.

Durant les festes de Nadal, els clubs esportius locals també han organitzat activitats com un  Campus de Futbol al Municipal La Coma, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener; i el torneig de bàsquet femení "Constantí Winner Cup 2k23" al Pavelló Poliesportiu, els dies 2 i 3 de gener.

Totes les activitats de Nadal es poden consultar al web de l’Ajuntament de Constantí: www.constanti.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: