Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montserrat Duch i Anna M. Bofarull, Premis Tarragonès

Manel Camafort ha obtingut la XXIII Beca d’Investigació

Foto de família de les personalitats premiades, membres del jurat i autoritats Foto de família de les personalitats premiades, membres del jurat i autoritats CCT
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Novembre 2022 10:52

El poliesportiu de la Pobla de Montornès ha acollit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment els Premis Tarragonès en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. El XXI Premi de Creació s'ha concedit a la directora de cinema, Anna M. Bofarulla; el XXI Premi de Difusió s'ha atorgat a la historiadora Montserrat Duch i la XXIII Beca d'Investigació s'ha concedit a Manel Camafort.

Els Premis Tarragonès són una cita cultural de referència a la nostra comarca i compten amb la col·laboració de l’empresa Repsol.

L’acte ha estat conduit per la periodista Montse Solé i ha comptat amb un concert de la formació musical Cèltic Quartet.

XXIII a BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El jurat va acordar concedir la beca al projecte Evolució i adaptació del treball gremial i el capital social a l’adveniment de l’economia de mercat a Tarragona i comarca durant la fallida de l’Antic Règim (1740-1850) de Manel Camafort.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció 'Els llibres del Consell'.

El jurat d’aquesta convocatòria el formaven Maria Bonet, Anna I. Serra i Jordi Roca, professors de la URV; i Jordi Piqué, director de l’Arxiu Municipal de Tarragona.

Ha lliurat la beca Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

XXI è PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

El jurat va acordar concedir aquest Premi a la directora de cinema Anna M. Bofarull en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació audiovisual, com a guionista, directora i productora. Cal destacar l’alt compromís social de la seva obra, els seus projectes d’esperit jove i arriscat s’afirmen en el mercat internacional, tant els seus documentals com els seus llargmetratges de ficció han estat projectats i premiats en diversos festivals internacionals.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El jurat el formaven Jordi Bertran, Àlvar Calvet, Pilar Casas i Rosa M. Ibarz.

Ha lliurat el guardó Joan Martí Pla, vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès.

XXI è PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

El jurat va acordar concedir aquest Premi a la catedràtica d’Història Contemporània Montserrat Duch, en reconeixement a la seva important trajectòria com a investigadora, vinculada des dels inicis a la història social i política del segle XX i com a docent i acadèmica a la Universitat Rovira i Virgili.
Paral·lelament a la seva carrera universitària, ha mantingut una intensa i impecable carrera política com a regidora i parlamentària, en un moment en el que la veu de la dona no comptava.

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat el formaven Jaume Garcia, Francesc Roig, Mercè Toldrà i M. Elena Virgili.

Ha lliurat el premi Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte ha finalitzat amb els parlaments de l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: