Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona viurà un Nadal "més proper que mai" amb un centenar d'activitats

La Festa de l'Encesa inicia divendres un programa amb novetats com la Guingueta del Parc de la Ciutat , la campanya "et regalo cultura" o una Cavalcada "100% normal"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la consellera Inés Solé i els consellers Manel Castaño i Dídac Nadal han presentat el programa d'activitats 'Per un Nadal més proper que mai' L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la consellera Inés Solé i els consellers Manel Castaño i Dídac Nadal han presentat el programa d'activitats 'Per un Nadal més proper que mai' TJERK VAN DER MEULEN
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Novembre 2022 14:00

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat avui una programació de Nadal amb més d’un centenar d’actes per a tots els públics que s’escamparan per tota la ciutat fins al 8 de gener. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, afirma “com diu l’eslògan d’aquest any, Tarragona viurà un Nadal més proper que mai perquè recuperem unes festes amb plena normalitat i podem tornar a fer-nos abraçades i petons, i a reunir-nos al voltant de taules i trobar-nos als carrers sense distàncies ni restriccions”.

"Per un Nadal més proper que mai"

Per això, l’eslògan "Per un Nadal més proper que mai" és una crida a unes festes les més pròximes a la normalitat possibles. També com a persones i com a societat, perquè el missatge de l’Ajuntament vol posar en valor la cooperació que construeix la comunitat. I això ho plasma la imatge de la campanya que reflecteix els elements més tradicionals de les festes de Nadal a partir de la superposició i unió de formes geomètriques senzilles i de colors bàsics que separades perden el significat. Com a novetat, els elements gràfics d’enguany es posen a disposició de les entitats socials i als agents que vulguin participar de la campanya de manera unificada.

La Festa de l'Encesa, inspirada en 'El Conte de Nadal de Charles Dickens'

El tret de sortida a Nadal el donarà la Festa de l’Encesa de llums, aquest divendres 25 de novembr, a les 17.30 h, a la coca central de la Rambla Nova, on prèviament se celebraran tallers familiars de temàtica nadalenca. L’enllumenat LED d’enguany, que il·luminarà la ciutat entre les 18 h i mitjanit fins al 8 de gener, ha renovat alguns motius com els de la Rambla Nova i el carrer d’Unió. El conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha anunciat que per a encendre els llums, “enguany ens inspirarem amb El conte de Nadal de Charles Dickens, donant el màxim protagonisme als nens i nenes de Tarragona i als artistes locals, amb la música de la BUMT Juvenil”.

“Des de la conselleria de Comerç volem donar protagonisme a la itinerància per dinamitzar els carrers, per això, posem a disposició de la ciutat l’escenari de l’amic invisible, tornarem a celebrar la festa de Cap d’Any infantil a la plaça Corsini i hi haurà un circ a Bonavista”, ha explicat el conseller de Comerç, Dídac Nadal. Entre altres, també se celebraran les fires de Nadal i d’artesania i, amb l’associació ViaT, el concurs d’aparadors i el Nadal musical.

El Magatzem Reial es consolida per tercer any

Del 27 al 30 de desembre, els patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient instal·laran el seu magatzem reial al Refugi número 1 del Moll de Costa per tercer any. En aquest taller, els nens i nenes de Tarragona podran veure com els patges preparen i emboliquen tots els regals que repartiran la Nit de Reis i enllesteixen les carrosses de la cavalcada. A més, qui ho desitgi podrà fer una visita guiada pels mateixos patges i també podrà deixar la seva carta a la Bústia Reial. Com a novetat, aquesta iniciativa que va néixer com una alternativa a la cavalcada durant la pandèmia, comptarà amb la col·laboració de la fundació Estela. L’accés és gratuït, però cal reservar la invitació prèviament al web.

L’Home dels Nassos i el Patge Reial també s’aproparan a Tarragona

L’Home dels Nassos tornarà a ser el protagonista del matí del 31 de desembre, el darrer dia de l’any. Després de visitar l’any passat els barris de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau, aquesta vegada s’aturarà als barris mariners, passant per l’Arrabassada, el Serrallo i el barri del Port, on celebrarà el centenari del seu rellotge, abans d’iniciar el recorregut que el portarà fins a la plaça de la Font, on des del balcó de l’Ajuntament, saludarà als infants de la ciutat amb la seva tradicional cançó. Pel que fa als Patges Reials, s’espera la seva visita els dies 2, 3 i 4 de gener al Pati del Rei Jaume I del Palau Municipal, a on es podrà lliurar la carta per als Reis d’Orient.

Els Reis d’Orient arribaran carregats de caramels i regals

Com és tradició a Tarragona, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran amb vaixell al Serrallo la tarda del 5 de gener, on seran rebuts per la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, salves pirotècniques i focs artificials. Després dels parlaments, la comitiva reial enfilarà ciutat amunt les seves carrosses fins a fer entrada a la plaça de la Font, on l’alcalde, Pau Ricomà, els hi entregarà les claus de la ciutat per poder deixar els regals a totes les cases de Tarragona. Ses Majestats aprofitaran aquest moment per transmetre el tradicional missatge de pau als petits tarragonins. Enguany, després de la pandèmia, durant el recorregut de la cavalcada es tornaran a repartir caramels.

Regalar cultura per Nadal

Pel que fa a l’agenda cultural de la ciutat, durant aquestes setmanes continua amb les propostes del cicle d’arts escèniques de tardor-hivern, de la Tardor Literària i de la Capsa de Música. De fet, els Teatres de Tarragona també es contagiaran de la màgia de Nadal amb propostes com 'Un Nadal amb el Mag Lari', 'El Trencanous de Txaikovski' amb la Franz Schubert Filharmonia i 'Els Pastorets' de La Golfa i de La Salle, entre altres.

Segons la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, “per aquestes festes desitgem que tot torni a la normalitat, per això, des de la conselleria mantenim la programació habitual i alhora allò que ens ha aportat la pandèmia”. Com a novetat, la conselleria engega una campanya per regalar cultura aquestes festes amb entrades per als espectacles del cicle d’Arts Escèniques de primavera, que es posaran a la venda el pròxim 13 de desembre. Tal com ha destacat Solé, “regalar cultura és regalar emocions i records compartits, i creiem que pot ser un regal únic precisament per aquestes festes on allò que més desitgem és el retrobament i la convivència amb els nostres”. Amb el mateix objectiu, la conselleria d’Esports torna a oferir el ‘Pack Nadal’ per gaudir de descomptes i promocions en les experiències de Tarragona Esports. I parlant d’experiències, Tarragona Turisme organitzarà un conjunt d’activitats pensades específicament per a les persones que visiten la ciutat durant les festes.

Al desembre, nombrosos alumnes tornaran a penjar els seus bons propòsits a l’Arbre dels desitjos ubicat al vestíbul del Palau Municipal amb la participació de les corals de l’Escola Municipal de Música. Entre altres espectacles, l’Escola Municipal de Música oferirà el tradicional concert de Nadal.

La Guingueta, nou espai educatiu i familiar al Parc de la Ciutat

D’altra banda, la Guingueta, l’espai educatiu i familiar al Parc de la Ciutat, continuarà amb la seva activitat. “Des de la conselleria d’Educació tornem a apostar per aquells actes educatius i de lleure on els infants i els joves són els veritables protagonistes”, ha manifestat el conseller d’Educació, Manel Castaño, que ha agraït la feina de totes les persones i entitats “que faran possible que els infants i joves de la ciutat visquin unes festes carregades de màgia i il·lusió, en especial, a tot el personal de la conselleria d’Educació i de Tarragona Impulsa, des d’on s’ha coordinat el treball transversal entre totes les conselleries”.

Des de la conselleria de Joventut i Cooperació, Nadal es viurà al Kesse i La Palmera amb tallers de la seva programació i exhibicions de les aules de teatre, cant coral i breakdance i hip-hop. La Xarxa de Centres Cívics de la ciutat també viurà un Nadal intens amb un total de fins a 27 activitats entre espectacles, sessions de cinema, festes, la visita del patge reial a les ludoteques o el concert de l’alumnat del curs de gòspel, entre d’altres. També els diferents espais dels Centres Cívics acolliran activitats de diferents entitats i associacions de veïns. I el mateix passarà als museus, el Caixa Fòrum, la Sala Trono-Armanyà, el Teatre Magatzem i altres espais, que s’ompliran d’activitats per aquestes festes. A més, moltes entitats i associacions de la ciutat també organitzaran actes, campanyes solidàries, gal·les i activitats per a tots els gustos i edats.

Podeu consultar tota l’oferta de la ciutat per aquestes festes al web nadal.tarragona.cat, el qual es va actualitzant amb les últimes novetats. Un dels aspectes més destacats del web és la carta dels Reis d’Orient, dissenyada perquè cada família la pugui descarregar i imprimir. També es podran descarregar les boles per decorar l’arbre i el cartell de la campanya per pintar. L’app TGN Agenda i el web municipal també recolliran tota la programació. De la mateixa manera, les xarxes socials municipals també informaran de tota l’activitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: